Združenje slovenskih katoliških zdravnikov

Združenje slovenskih katoliških zdravnikov je neprofitno, nepolitično in prostovoljno združenje, ki povezuje katoliške zdravnike in zobozdravnike, medicinske sestre in tehnike, magistre farmacije, študente medicine in druge zdravstvene delavce že od leta 1990.

Združenje slovenskih katoliških zdravnikov (Združenje) sodeluje na simpozijih o pomembnih vprašanjih v zdravstvu in zagovarja etična načela, posebej v zvezi z dostojanstvom in s spoštovanjem človekovega življenja od spočetja do smrti.

Poslanstvo Združenja je oblikovanje mnenja glede medicinskih moralno-etičnih vprašanj ob upoštevanju nauka Cerkvenega učiteljstva in verodostojno poročanje ter svetovanje z medicinskega moralno-etičnega področja slovenski Cerkvi. Več informacij o našem delu najdete na naši spletni strani http://www.katoliski-zdravniki.si

Pastorala na našem področju dela je pomembna, ker verjamemo, da je ob skrbi za bolne in uboge, del naše poklicanosti tudi skrb za vse osebe, ki v tem procesu vsakodnevno delujejo. Le v povezanosti s Stvarnikom in v sodelovanju z Božjim načrtom v polnosti uresničujemo svoj poklic. Verujoči zdravniki in zdravstveni delavci v vsakem človeku vidimo brata, vidimo Jezusa samega. V svetu, ki se oddaljuje od krščanskega pogleda na dostojanstvo, želimo širiti zavest o dostojanstvu vsakogar. Vsako leto soorganiziramo:

  • mesečna srečanja študentov medicine v Ljubljani in Mariboru,
  • Duhovno obnovo za zdravnike in študente medicine (januar)
  • Letno srečanje in občni zbor (februar, marec)
  • Hipokratovo srečanje (marec, Dom sv. Jožef, Celje)
  • Akademijo ob prazniku zavetnikov sv. Kozme in Damijana, 26. september
  • mesečna srečanja molitvene skupine (Zoom in v živo)
  • obiske bolniških župnij in kapel v bolnišnicah in zavodih,
  • aktivno sodelovanje na letni konferenci in srečanjih FEAMC in FIAMC (evropsko in svetovno katoliško združenje zdravnikov)
  • sodelovanje pri molitvah za domovino (junij, december).

Več informacij je na voljo na naši spletni strani: http://www.katoliski-zdravniki.si   

Kako se nam pridružite?

Pišite nam na elektronski naslov: [email protected] in poslali vam bomo prijavnico za članstvo v Združenju slovenskih katoliških zdravnikov. Veseli smo novih članov in novih idej.