Poročilo z dneva Bogu posvečenega življenja v Škofiji Murska Sobota

Murskosoboški redovniki in redovnice so dan Bogu posvečenega življenja praznovali v salezijanski župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih. Z veseljem so pozdravili škofa Petra Štumpfa, ki je ob 10.00 skupaj z redovniki daroval slovesno mašo. V soboški škofiji deluje 25 redovnikov in redovnic, v Radence pa jih je prišlo 15. Z domačimi verniki so se Bogu zahvalili za dar redovnega poklica, prosili za nove duhovne poklice in z obnovitvijo redovnih zaobljub izpovedali hvaležno ljubezen.

Škof Štumpf jih je ob koncu bogate homilije posebej nagovoril z besedami: »Kdo bo danes prižigal Jezusovo Luč v teminah človeških src? Ogromno ljudi živi v temi, brez Boga. V tej temi so izgubljeni. Trpijo, pa ne vedo, da zaradi praznine v srcu. Žejni so, pa ne vedo, da jih žeja po ljubezni. Čutijo osamljenost, pa ne vedo, da je Jezus z njimi. To so ubogi reveži, ki se nam morajo smiliti. Če je Bog nekoč izbral Levijeve sinove, da bi pravilno opravljali daritve, Jezus izbira vas, drage sestre redovnice in bratje redovniki, da bi bili vi daritev. Zelo sem vam hvaležen, da mu niste odrekli. V moči karizme vaših redovnih ustanoviteljev dajete življenje za resnico v ljubezni tudi v naši škofiji. Jezus še danes ljubi Slovenijo po vas. To mu dopuščajte. Vaše skupnosti negujte kot tabernakelj, kjer se hranite s kruhom življenja, da lahko prižigate Jezusovo Luč ljudem.«

Zbrane je po maši župnik salezijanec Janko Ivančič povabil na druženje. Bratska bližina s škofom krepi in povezuje v služenju Bogu in ljudem, med katere so redovniki posebej poslani. Obsijani z Gospodovo lučjo so se s hvaležnostjo razšli v upanju, da bodo prihodnji redovniški dan obhajali s sestrami klarisami, ki bodo letos prišle v Turnišče.
 


Poročilo je pripravila s. Simona Komar HMP, fotografije pa je prispeval Marko Suhoveršnik.