Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem 2015

27.6.2015 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Duhovniki

Ob prazniku sv. apostolov Petra in Pavla bodo slovenski (nad)škofje posvečevali nove duhovnike.

Tri stopnje duhovniške službe

 

Škofija Koper

Koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo na praznik sv. Petra in Pavla v ponedeljek, 29. junija 2015, ob 17.00, v baziliki na Sveti Gori v novomašnika posvetil Blaža Lapanja iz župnije Spodnja Idrija.

 

Nadškofija Ljubljana

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore bo v soboto, 27. junija 2015, ob 9.00, v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani v novomašnike posvetil Blaža Dobravca iz župnije Bloke, Aljaža Kraševca iz župnije Sv. Trojica nad Cerknico, Gašperja Mauka iz župnije Radovljica, Petra Možino iz župnije Matenja vas ter Borisa Rozmana iz župnije Sora.

 

Nadškofija Maribor

Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl bo v soboto, 27. junija 2015, ob 10.00, v mariborski stolni cerkvi sv. Janez Krstnika v novomašnika posvetil Marjana Rističa iz župnije Sv. Jurij v Slovenskih Konjicah.

 

Škofija Murska Sobota

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf bo v ponedeljek, 29. junija 2015, ob 16.00, v murskosoboški stolni cerkvi v novomašnika posvetil Andreja Lažeta iz župnije Prihova.

 

Iz redovnih skupnosti

Nadškof Zore bo pri mašniškem posvečenju 27. junija posvetil kapucina br. Mitja Ponikvarja iz župnije Cerknica, jezuita Andreja Brozoviča iz župnije Ljubljana-Rakovnik.

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v celjski stolnici v nedeljo, 28. junija 2015, ob 16.00 posvetil minorita p. Daniela Golavška iz župnije Galicija.

12. junija je bil v kartuziji v Pleterjah posvečen v duhovnika p. Mihael Marija Mamić iz župnije Kaštel Stari (Hrvaška).