Izjava Škofije Murska Sobota glede bogoslužij pri sestrah klarisah

1.12.2021 Murska Sobota Škofija Murska Sobota

Danes (30. novembra 2021) je Svet24 objavil članek z naslovom “Škof Štumpf zaradi necepljenja pritiska na turniške sestre, bo tudi na duhovnike?” avtorja Romana Tomaca.

Na omenjeni članek se je odzval msgr. dr. Peter Štumpf, ki pravi, da je vse skupaj ena velika laž in še en poskus diskreditacije Katoliške cerkve s pomočjo raznih zarot v povezavi s cepljenjem proti COVID-19.

»Vse očitke avtorja članka zavračam, glede cepiva pa še enkrat poudarjam, da je vsak od nas svoboden, vendar tudi odgovoren. Seveda pri tem močno izstopa vprašanje svobode in pravic. Dejal bi, da pravice lahko ima zgolj tisti, ki ima dolžnost. Kdor nima dolžnosti, tudi ne more imeti pravic. To je moralni zakon, ki velja v vseh primerih ravnanja, tudi glede cepiva. Pri sestrah klarisah se bogoslužja opravljajo nemoteno, seveda pod pogoji PCT, tako kot tudi po drugih cerkvah. Škofija ponovna izraža bratom minoritom v Turnišču hvaležnost za obhajanje bogoslužij pri sestrah klarisah, kakor tudi za podeljevanje zakramentov na oddelku COVID-19 v bolnišnici Murska Sobota,« na očitke odgovarja msgr. dr. Peter Štumpf.

Vir: spletna stran Škofije Murska Sobota