Dan katoliškega šolstva na Radiu Ognjišče

V četrtek, 12. marca 2015, bo na Radiu Ognjišče dan, posvečen katoliškim zasebnim šolam (Gimnaziji Želimlje, Škofijski klasični gimnaziji Šentvid, Škofijski gimnaziji Vipava, Gimnaziji Antona Martina Slomška in Osnovni šoli Alojzija Šuštarja).

Že od jutranjih ur se bodo vrstila javljanja, in sicer predvsem iz Gimnazije Želimlje, malo pred dvanajsto uro pa se bodo oglasili še poročevalci iz drugih katoliških gimnazij. Ob 17.00 bodo v želimeljski Majcnovi dvorani pevci vseh štirih katoliških gimnazij in Osnovne šole Alojzija Šuštarja združili moči na dobrodelnem koncertu z naslovom »Pojte Gospodu z mano vsi«. Na koncert v želimeljsko dvorano ali pa na frekvence Radia Ognjišče vabimo vse, ki vam je blizu pesem mladih src.

Dan bo dobrodelno naravnan, saj bomo od 8.00 do 22.00 na telefonski številki 01/47 02 102 zbirali sredstva za dijake, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Potrebe so velike, saj v teh kriznih časih marsikateri starši le s težavo poravnavajo stroške šolanja in bivanja v dijaških domovih.

Dijaki in vodstva šol skušamo tudi sicer z različnimi akcijami zbrati sredstva ali pa pomagati z najrazličnejšimi delovnimi akcijami in projekti, saj se zavedamo, da se v stiski poleg naših dijakov znajdejo še mnogi drugi v naši domovini. Tudi o tem bomo spregovorili v naših javljanjih preko dneva.

Vse poslušalce dobrega srca vabimo, da nam prisluhnejo, in če je mogoče, na omenjeno telefonsko številko sporočijo, koliko bi želeli podariti mladim v stiski.

 

Peter Polc, ravnatelj Gimnazije Želimlje