13. zahvalni dan slepih in slabovidnih Slovenije

3.9.2022 ob 10:00 Ljubljana Zdravje, Cerkev v Sloveniji
Srečanje bo v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Srečanje bo v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani.

V soboto, 3. septembra 2022, ob 10.00 bo v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani potekal 13. zahvalni dan slepih in slabovidnih Slovenije. Sveto mašo bo ob 11.00 daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.

Sveta maša je namenjena v zahvalo za sopotnike, spremljevalce, sodelavce in dobrotnike, s katerimi premagujejo razdalje in dvigajo duha: »Z vami želimo deliti radost vzajemnosti in lepoto hvaležnosti«.

Srečanje pripravlja koordinatorka pastorale slepih in slabovidnih Sonja Pungertnik. Vabita Štefan Kušar, tajnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ter Matej Žnuderl, predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. Udeležbo potrdite na naslov: [email protected].

Prvo skupno in javno zahvalno mašo so imeli slepi in slabovidni Slovenije ob 90. obletnici Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani leta 2010. Od takrat pripravljajo zahvalne maše vsako leto v drugi slovenski škofiji. Z dodakom kulturnega programa so zahvalne maše prerasle v zahvalni dan. S tem želijo izraziti skupaj z domačimi, sorodniki in prijatelji hvaležnost Bogu in ljudem. Hkrati opozarjajo družbo in Cerkev na Slovenskem na posebne potrebe slepih in slabovidnih ljudi.