Začetek šolskega leta v Gimnaziji Želimlje

30.8.2013 Želimlje Gimnazija Želimlje
Gimnazija Želimlje Gimnazija Želimlje

Napolnjene šolske klopi

V ponedeljek, 2. septembra 2013, se bomo dijaki in zaposleni na Gimnaziji Želimlje zjutraj ob 7.30 zbrali v župnijski cerkvi, kjer nas bo v homiliji nagovoril salezijanski inšpektor mag. Janez Potočnik. Sledile bodo razredne ure, na katerih bodo dijaki z razredniki pregledali šolsko leto, ki ga začenjamo.

Tudi letos je bilo zanimanje za vpis na Gimnazijo Želimlje tako veliko, da smo imeli omejitev vpisa. Vpisali smo nadnormativne oddelke, v višje letnike pa se je prepisalo tudi nekaj dijakov iz drugih šol. Gimnazija Želimlje tako letos poka po šivih, saj toliko dijakov v dvajsetletni zgodovini še nismo imeli.

Na začetku šolskega leta nas čaka zelo bogat mesec. Ob resnem učenju dijake čakajo še ekskurzije po Sloveniji in zamejstvu, maturanti pa bodo za dober teden dni odšli v Španijo. Prvošolci bodo na tednu komunikacije na Pohorju spoznavali drug drugega in si zastavljali resna življenjska vprašanja. Ob koncu meseca nas bodo obiskali tudi letošnji maturanti, ki so nas razveselili z lepimi maturitetnimi rezultati. Še bolj kot velikega števila zlatih maturantov in povprečnih 24,11 točk smo veseli podatka, da se je kar 83,33 % maturantov lahko vpisalo na fakulteto, ki so jo pri vpisu postavili na prvo mesto.

Razlogov za hvaležnost ob začetku šolskega leta ne manjka. Ko se bomo pri sv. maši zahvaljevali za vse dobro, ki smo ga deležni, bomo Boga tudi prosili, naj nas s svojim blagoslovom še naprej spremlja in nam pomaga, da bo tudi šolsko leto, ki je pred nami, uspešno in prijetno.

Besedilo je pripravil ravnatelj Gimnazije Želimlje Peter Polc.