Velika noč 2018 med pripadniki Slovenske vojske

Vojaški vikariat, Velika noč 2018 Vojaški vikariat, Velika noč 2018

Vojaški vikariat je tudi letošnje leto z nizom dogodkov želel prispevati delček k lepšim velikonočnim praznikom med sodelavci.

V avli Ministrstva za obrambo so postavili praznično mizo, ki je ponujala na ogled ročno barvane pisanke. Mimoidoči so si lahko vzeli zvitek z vikarjevim voščilom in posejeli svoj lonček pšenice s sporočilom Kar sejemo, to žanjemo.

Nekaj pripadnikov vojašnice Edvarda Peperka se je na Veliki petek povzelo malo višje - na Šmarno goro, kjer so lahko prisluhinii meditaciji pastoralnega asistenta Matica Vidica, sicer pa so po vojašnicah potekala bogoslužja tega dne.

Dan kasneje so pripadniki vikariata obiskovali sodelavce na dolžnostnh mestih, zvečer, na vigilijo, pa je vojaški vikar Matej Jakopič podeliil zakamente uvajanja pripadikom SV, Gasilske brigade in njihovim družinski članom.

Redno duhovno oskrbo na mednarodnih operacijah in misijah na Kosovem zagotavlja Milan Pregelj, namestnik vikarja, vojaški kaplan Vito Muhič pa je obiskal kolege v Latviji. S kmečko potico in slovensko čokolado je med pripdnike ponesel nekaj vonja po domovini.