Nadškof Cvikl in mariborski župan obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem

Kot vsako leto sta na Veliki petek nadškof Alojzij Cvikl in župan mesta Maribor Saša Arsenovič obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem.

Karitas poleg drugih programov pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem pomaga tistim, ki si sami ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka na dan. Tako vsak dan sodelavci in prostovoljci mariborske Karitas v Ljudski kuhinji Betlehem razdelijo več kot 60 kosil.

Nadškof Alojzij je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in voščil doživete ter blagoslovljene velikonočne praznike z naslednjimi besedami:

»Spoštovani, z mariborskim županomKa, želim danes, na veliki petek, na ta sveti dan, deliti nekaj trenutkov z vami. Danes podoživljamo Jezusovo trpljenje in smrt in položitev grob. Ta grob ni konec Jezusovega poslanstva med nami. Je začetek, kajti tretji dan so našli grob prazen. Niso ukradli njegovega telesa, saj se je razodel tistim, ki so ga iskali, kot Vstali in Živi Gospod. Jezusovo vstajenje je edina stvar, ki lahko osmisli naše bivanje, spremeni smer našega gibanja, ne več proti grobu in smrti, ampak tja, kjer je On, proti življenju. Želim vam, da tudi vaša srca napolni v teh velikonočnih dneh z veseljem in upanjem. Sedaj vemo, da bo konec dober! Na koncu bo zmago slavilo življenje!«

Nadškof in župan sta si nato nadela predpasnike ter postala prostovoljca Karitas in razdelila slovesno kosilo ter se v prijetnem pogovoru srečala s tistimi, ki bi te praznike sicer preživeli sami pozabljeni od vseh.

Hvala vsem, ki s svojim darom omogočate pomoč v Ljudski kuhinji Betlehem. To lahko storite tudi danes s poslanim SMS na  tel. št. 1919 s ključno besedo DAR5 in s tem zagotovite eno toplo kosilo v teh prazničnih dneh. Iz srca hvala.