Svetovno srečanje družin 2018

21.8.2018 Dublin, Irska Cerkev v Sloveniji, Družina, Papež Frančišek

Od 21. do 26. avgusta 2018 bo v Dublinu na Irskem potekalo IX. svetovno srečanje družin pod geslom Evangelij družine: veselje za svet. Slovesno sklepno sveto mašo bo 26. avgusta v Phoenix Parku v Dublinu daroval papež Frančišek.

Delegacijo iz Slovenije bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Medškofijskega odbora za družino pri SŠK msgr. Stanislav Zore, spremljali ga bodo p. Tomaž Mikuš DJ ter zakonca Marko in Katarina Nzobandora z otroki.

Srečanje bo osredotočeno na apostolsko spodbudo papeža Frančiška Amoris laetitia. Papeški dokument ne zahteva samo navadne izpopolnitve družinske pastorale, ampak mnogo več: zahteva nov način, kako živeti Cerkev, nov način uresničevanja tiste ljubezni, ki daje veselje življenju Božjega ljudstva, družine in same družbe.


Kateheze v pripravo na 9. svetovno srečanje družin v Dublinu pod geslom Evangelij družine: veselje za svet


Tema svetovnega srečanja družin je Evangelij družine, veselje za svet in predstavlja povabilo, da se kristjani odločijo za ''mi'' družine in tako odgovorijo na potrebe po ljubezni, ki prihaja iz vsakega moškega in vsake ženske. Družine, še posebej pa krščanske družine, so vesela novica evangelija za Cerkev in za svet. Ravno družine so namreč tiste, ki dobesedno podpirajo življenje tako Cerkve kot sveta. Krščanske cerkve, velika svetovna verstva, politična in civilna združenja, lahko v ''družinskem duhu'' ponovno najdejo rdečo nit, ki jim bo pomagala soočiti se z individualistično razsežnostjo, ki se žal vedno bolj vpleta v verske in družbene stvarnosti povsod po svetu.