Svetopisemski maraton 2013

6.10.2013 ob 20:00 Ljubljana Nova evangelizacija, Sveto pismo

V tednu med 6. in 13. oktobrom 2013 bo pri sv. Jožefu v Ljubljani ter v številnih krajih po Sloveniji že šesto leto zapored potekal svetopisemski maraton.

Svetopisemski maraton je izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan. Na ta način se ob Svetem pismu povezujemo kristjani in ljudje dobre volje iz različnih krščanskih Cerkva, župnij, redovnih skupnosti, laiških gibanj, skupnosti in združenj. Organizatorji k branju vabijo mlade, starejše, družine, verujoče in neverujoče, saj po Svetem pismu Bog govori vsakemu človeku.

Geslo letošnjega maratona je Največja je ljubezen

Organizatorji želijo, da se ob letošnjem prebiranju »knjige vseh knjig« bralci in poslušalci srečajo z Božjo ljubeznijo, ki najlepše opredeljuje pravo ljubezen, saj je potrpežljiva, ni nevoščljiva, se ne ponaša in ne napihuje, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega in nikoli ne mine (prim. 1 Kor 13,4–8). Le če sami doživimo takšno ljubezen, smo jo zmožni podeliti tudi z drugimi. 

Potek dogajanja v Ljubljani

Začetek maratonskega branja bo v nedeljo, 6. oktobra 2013, ob 20.00, ko se bomo skupaj s predstavniki različnih krščanskih Cerkva zbrali ob taizéjski molitvi. Svetopisemski maraton bomo sklenili v nedeljo, 13. oktobra 2013, ob 17.00, v cerkvi sv. Jožefa s predstavo koroškega duhovnika Janka Krištofa Prerok. V m" tednu bo potekalo tudi več predavanj, pogovornih večerov in delavnic, na katerih bomo imeli dodatno priložnost za srečanje z Bogom ljubezni.

Mini maratoni drugod po Sloveniji

S temeljno zgodbo Svetega pisma se ne bomo srečevali le v Ljubljani, pač pa bo v tem času po Sloveniji potekalo večje število m" maratonov, ki bodo trajali od nekaj ur do celodnevnega branja. Do petka, 20. septembra 2013, je še čas, da po e-pošti na naslov [email protected] prijavite mini maraton v vaši župniji, redovni ustanovi, gibanju ali drugi skupnosti. Božjo besedo lahko berete 24 ur neprekinjeno, ponoči ali pa vse dni trajanja maratona (torej od 6. do 13. oktobra) po nekaj ur dnevno.

O poslanstvu maratonskega prinašanja žive Besede v svet si lahko več preberete na spletni strani ali dogodek spremljate na Facebooku.

Vtisi udeležencev lanskega svetopisemskega maratona:

  • Odzivi so bili enkratni. Nekateri so prvič glasno brali Sveto pismo in povedali, da se pri branju sploh niso zavedli, kdaj jih je posrkalo vase. (Slivnica pri Mariboru)
  • Branje in poslušanje Svetega pisma prinaša v naše življenje posebne milosti in duhovno bogastvo. Vpliva tudi na življenje v širšem okolju. (Kočevje)
  • Zanimiv je bil odziv gospoda, ki se nima za kristjana in ga je pot naključno prinesla v cerkev. Bil je zelo dejaven poslušalec, brati pa ni želel. Je pa o tem še isti dan napisal zelo lepo pesem in čez nekaj dni že spraševal, če in kdaj bo spet kaj podobnega. (Sp. Polskava)
  • Kako te Sveto pismo nagovori in kako iz Svetega pisma razbereš in čutiš utrip današnjega življenja! Hvala ti dobri Bog za to uro branja Svetega pisma. (Dolenji Logatec)
  • Pred službo in po njej sem si vzela nekaj časa za sodelovanje na svetopisemskem maratonu. Bilo je pomirjujoče in od Boga navdihnjeno. Blagoslova vsem bralcem in organizatorju. (Dolenji Logatec)

Podrobnosti ter dodatne informacije so na voljo pri koordinatorju svetopisemskega maratona g. Benjaminu Siterju na GSM 040/980–891 ali po e-pošti na naslovu [email protected].