Slovenski počitniški teden za družine v Kančevcih pod geslom Upaj si!

Foto: Bratje kapucini Foto: Bratje kapucini

Od 22. do 28. julija 2018 bo v Kančevcih potekal Slovenski počitniški teden za družine pod geslom Upaj si!, ki ga bodo vodili prof. Sten Vilar, br. Miha Sekolovnik in Pavel Zablatnik.

Upaj si, s čopičem in barvo v trenutku vzpostaviti odnos do sočloveka. Upaj si, pogledati drugemu v oči in mu ponuditi svojo roko, odpreti svoje srce in mu zaupati zgodbo svojega življenja. Upaj si, spoznati družino kot kraj ljubezni, življenja v radosti in žalosti ter odpuščanja. Upaj si, pogledati v oči še samemu sebi, ki si na poti življenja kot nezamenljiva osebnost.

Ob prijetnemu druženju na slovenskem počitniškem tednu v Kančevcih ob skupni igri, petju, molitvi, pogovorih in vsestranskem ustvarjanju otroci in starši zajemamo iz vodnjaka medsebojne pomoči in povezanosti. Za človeka namreč, ki je poseben dar nebes, si je vsemogočni Stvarnik vsega živega med nebom in zemljo izmislil družino. Ustvaril je starše, mamo in očeta, ki svojega otroka ljubimo in varujemo, ter ga korak za korakom prizanesljivo spremljamo na poti v samostojno življenje. Nam ob stran je postavil stare starše, ki smejo malčka tudi nekoliko razvajati, z njim uživati v igri in mu kdaj pa kdaj primakniti še kaj sladkega. Nenazadnje pa nam je vsem skupaj pridružil še sestre, brate, sestrične, bratrance, ter prijateljice in prijatelje, da doraščajočemu zemljanu v mladih letih ne bi utegnilo biti preveč dolgčas. Takšna je torej družina, zvesta spremljevalka človeka skozi vse njegovo življenje.

Dom duhovnosti Benedikt na gričevnato razgibanem Goričkem v Kančevcih zajema iz krščanskega vrelca, ki teče v večnost in potniku postreže z živo vodo, besedo živega Boga z okusom po svobodi in radosti odrešenja. Otroci in starši tu najdemo svoj kraj spokojnosti in duhovne razsežnosti, ki nam vliva moči za složno razvijanje kulture življenja.

Slovenski počitniški teden v Kančevcih je edinstvena tudi cenovno zelo ugodna priložnost za prijetno, ustvarjalno in raznoliko srečanje družin iz Avstrije in Slovenije in še drugih sosednjih držav.

Prijave do petka, 22. junija 2018

Prireditelji:

Referat za družino – Katoliška akcija
Viktringer Ring 26, 9020 Klagenfurt/Celovec
Tel.: 0043 (0)676 8772 3400  e-mail:[email protected]

Dom duhovnosti Benedikt, Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju
tel. 00386 (0)2 544 11 38, e-pošta: [email protected]

Studio Anima, Bizantova 12, Preska, 1215 Medvode
tel.: 00386 (0)1 361 76 40, e-pošta: [email protected]www.studio-anima.si