Škofijska karitas Ljubljana pomaga šolarjem

13.9.2013 Nadškofija Ljubljana Karitas, Škofija Ljubljana

Škofijska karitas Ljubljana vsako leto pomaga šolarjem pri nakupu delovnih zvezkov in šolskih potrebščin v obliki bonov, ki jih družine lahko unovčijo v DZS ali MK. Tako je bilo tudi letos. V avgustu smo družinam pomagali v višini 131.350,00 EUR. Pomoč je prejelo 1.637 osnovnošolcev in 573 srednješolcev iz 1.055 družin. V akcijo se je vključilo 81 župnijskih Karitas.

Poleg bonov smo samo v pisarni na Poljanski cesti 2 v Ljubljani več kot 200 družin s 361 šolarji oskrbeli z zvezki in ostalimi pripomočki za šolo. Po zvezke za svoje prejemnike so prišli tudi številni predstavniki župnijskih Karitas. S skupnimi močmi smo razdelili 10.000 zvezkov, ki so jih v akciji Pokloni zvezek za vrstnike zbrali osnovnošolci, in dodatnih 5.000 zvezkov, ki jih je podarila humanitarna organizacija H.O.P.E. Poleg zvezkov so otroci dobili tudi vodene in tempera barvice, ki so jih darovali malčki v vrtcih, precej novih torb in ostalih nujnih potrebščin, ki so nam jih podarile posamezne organizacije.

Ob koncu akcije lahko upravičen in z velikim zadovoljstvom rečemo, da smo jo odlično izpeljali. Delovno poletje se je obrestovalo, saj smo številnim otrokom v veliki meri olajšali vstop v šolo.

Besedilo je pripravila Polona Miklič s Škofijske karitas Ljubljana, ki je po tel. št. 01/439–21–30 oz. po e-pošti na naslovu [email protected] na voljo za dodatne informacije.