Začetek dobrodelne akcije Otroci nas potrebujejo

20.6.2024 Ljubjana Dobrodelnost, Karitas

Slovenska karitas ob koncu šolskega leta začenja z dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki je namenjena zbiranju finančnih sredstev za pomoč pri nakupu šolskih potrebščinah za 13.000 socialno ogroženih otrok.

Zbrana pomoč bo v juliju in avgustu realizirana v obliki paketov šolskih potrebščin ali bonov oz. naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin. V lanski vseslovenski dobrodelni akciji Otroci nas potrebujejo se je do konca leta zbralo 228.790,70 EUR. Na dober odziv upamo tudi letos. V teh dneh se na škofijskih Karitas v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Ajdovščini in v Novem mestu pričanja tudi zbiranje prošenj socialno ogroženih družin za pomoč pri šolskih potrebščinah pred prihajajočim šolskim letom. Tudi letos pričakujemo prošnje vsaj v tolikšnem obsegu kot lani, zato prav vse lepo vabimo k sodelovanju, da pred šolskim letom pomagamo družinam v stiski.

Darovi se zbirajo na:

* Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo. Zgibanke s položnico so na voljo tudi po vseh župnijah.          

* Darujete lahko tudi s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 EUR za šolske potrebščine.

* Zvezki se zbirajo tudi v vseh papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, kjer je do konca julija mogoče po polovični ceni kupiti in darovati kvaliteten zvezek.

Več informacij: Slovenska karitas