Škof Saje v imenu Katoliške Cerkve na Slovenskem svetemu očetu Frančišku poslal voščilo ob 11. obletnici izvolitve

13.3.2024 Ljubljana Papež Frančišek, SŠK

13. marca praznujemo obletnico izvolitve papeža Frančiška. V imenu Katoliške Cerkve na Slovenskem je škof Andrej Saje, predsednik Slovenske škofovske konference, svetemu očetu poslal voščilo, ki ga objavljamo v celoti:


Sveti oče,

slovenski škofje smo skupaj z Božjim ljudstvom našega naroda zelo veseli, da vam lahko izrečemo najboljše želje ob enajsti obletnici vaše izvolitve na Petrov prestol.

Naš pozdrav želi biti znamenje naše hvaležnosti za vaše delovanje in vaše učenje, posvečeno evangeliju, o katerem pričujete vsak dan. Verniki v Sloveniji se zavzemamo, da bi bila usmeritev življenja Cerkve v naši domovini vedno bolj usmerjena v oznanjevanje besede vstalega Kristusa in obogatena z dejanji ljubezni do bližnjega, zlasti do tistih, ki živijo na obrobjih.

Obletnica vaše izvolitve je primeren trenutek za to, da obnovimo našo hvaležnost za vaša neutrudna prizadevanja za spodbujanje miru in kulture sprejemanja, ki jo svet še posebej potrebuje.

Ob zagotovilu molitve naših skupnosti vas prosimo, da nas blagoslavljate in spodbujate na poti pričevanja apostolskega življenja, da bi v današnjem svetu vedno bolj postajali živo znamenje vstalega Gospoda in služabniki dobrodelnosti.

V sinovski vdanosti želim izkoristiti to priložnost, da izrazim svoje globoko spoštovanje do vaše svetosti.

Msgr. dr. Andrej Saje
Novomeški škof in predsednik SŠK