Škof Jamnik bo na kasaških dirkah blagoslovil konje

26.12.2014 ob 13:00 Ljubljana Škofija Ljubljana

Kasaška centrala Slovenije skupaj s Kasaškim klubom Stožice-Ljubljana v počastitev državnega praznika Dneva samostojnosti in edinosti in ob godu sv. Štefana, zavetnika konj, organizira velike kasaške dirke in blagoslov konj. Vse skupaj se bo odvilo na hipodromu v Stožicah, 26. 12. 2014 s pričetkom dirk ob 11. uri in blagoslovom konj ob 13. uri. Blagoslov bo podelil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Kasačem bomo z blagoslovom zaželeli zdravja in uspehov v tekmovalni sezoni 2015, vsem preostalim konjem pa prav tako zdravja, kreposti in prijetnih trenutkov s svojimi lastniki. Konj kot najbolj plemenita žival ima namreč še vedno pomemben položaj v naši družbi in v življenju človeka, kar bomo   v Ljubljani  na najboljši možen način doživeli z blagoslovom na hipodromu Stožice. Tam se namreč prepletajo različni konjeniški športi in pasme konj, usode in življenja, ki so uokvirjena v medsebojnem zaupanju, spoštovanju in skupnem dobrem.

Vabimo vse dobre ljudi, ljubitelje konj, lastnike in trenerje, rejce in voznike, vse drage prijatelje, da se udeležite dirk in blagoslova.

Naj sv. Štefan spremlja in osmišlja vse, ki soustvarjajo lepoto in plemenitost kasaškega športa v Sloveniji!

 

Dodatne informacije dobite pri predsedniku Kasaške centrale Slovenije dr. Marjanu Sedeju, tel. 01 230 61 20.