Škof Bizjak: »Kar je župnijska kronika za župnijo, to je Družina za Cerkev na Slovenskem«

14.5.2022 Nova Gorica Cerkev v Sloveniji
Foto: Družina Foto: Družina

Po osrednjem praznovanju častitljivega jubileja, 70-letnice izhajanja Družine, v petek, 5. maja, v Ljubljani, kjer je večerno mašo v stolnici daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, so se 14. maja za prehojeno pot zahvalili še pri maši v Novi Gorici, kjer je Družina kot verski list za goriško administraturo tudi storila prve korake.

Izbor konkatedrale Kristusa Odrešenika v Novi Gorici torej ni bil naključen, saj gre – kot je v pridigi dejal tudi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, ki je vodil somaševanje – za njej rojstni kraj na Goriškem, »zato smo tem bolj veseli in hvaležni vodstvu Družine tudi za vaš predlog, da častitljivo obletnico rojstva Družine obeležimo tudi tukaj in ob tej priložnosti izrazimo svojo hvaležnost in izrečemo nekaj zahval.«

Sodelujoči pri maši

Vse prisotne sta na začetku svete daritve pozdravila vikar in član programskega sveta Družine Bogdan Vidmar in odgovorni urednik tednika Družina Boštjan Debevec, berilo je brala vodja Družininegamarketinga Manica Ferenc, prošnje urednica Mavrice Melita Košir, zahvalo ob koncu maše pa je izrekel direktor Družine Tone Rode.Zbor je izvedel dela primorskega duhovnika in skladatelja Vinka Vodopivca, ki je umrl le nekaj tednov po »rojstvu« Družine.

Iz škofove pridige

Kar je župnijska kronika za župnijo, to je Družina za Cerkev na Slovenskem, je nagovor začel škof Bizjak – brezkončna zakladnica dogodkov in podatkov, poročil in odmevov, brezmejna zbirka uvodnikov in komentarjev, novic in ocen, poučnega in duhovnega branja na duhovnem, verskem, kulturnem in narodnem področju; arhiv v malem.

Več na spletni strani Družine.