Radio Ognjišče praznuje 25-letnico delovanja

24.11.2019 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Radio Ognjišče

Radio Ognjišče bo v mesecu novembru dopolnil 25 let. Praznovanje je tudi tokrat v dveh delih: Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki bo v nedeljo, 24. novembra, in sveta maša, ki bo na dan rojstnega dne, 28. novembra 2019. Ob srebnem jubileju Radia Ognjišče je sodelavce 6. novembra sprejel tudi papežFrančišek. 

Obisk v Vatikanu
PapežFrančišek je sodelavce Radia Ognjišče sprejel med sredino splošno avdienco, 6. novembra 2019. Urednica informativnega programa Marta Jerebičje svetemu očetu predstavila, da je Radio Ognjišče katoliška radijska postaja, ki deluje že 25 let. »Ker prihajamo iz Slovenije, ni smela manjkati potica. Papežse je pošalil, češ da se imenujemo Radio Potica in nas nasmejal. Prosili smo ga za blagoslov za radio, za naše družine in poslušalce. Papežje na naše veliko presenečenje podelil blagoslov v slovenščini,« poudarja Marta Jerebič. (zvok blagoslova je v prilogi, ob navedbi vira – Radio Ognjišče – ga lahko uporabite v vašem mediju)

Odgovorni urednik Radia Ognjišče Tadej Sadarje papežu izročil revije Prijatelji Radia Ognjišče. Gre za revijo, ki izhaja dvakrat letno, z njo pa prijatelje seznanjamo z delom v naši hiši, projekti in ostalimi dogodki. »Sporočilo je bilo, da molimo za njega. Prosili smo ga, naj tudi on moli za nas, da smo lahko vsi povezani kot velika družina,«je dejal Tadej Sadar.PapežFrančišek je blagoslovil poseben križ, ki bo visel v prostorih Radia Ognjišče.

Gala koncert v Cankarjevem domu
Na jubilejnem Gala koncertu, ki bo 24. novembra 2019 ob 15. in 19. uri, bosta pevce in glasbene skupine spremljali kar dve glasbeni zasedbi: 60-članski simfonični orkester Cantabilepod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in zasedba Kranjci. Da bodo pesmi prišle še bolj do izraza, bo pomagal 20 članski Gala zbor pod vodstvom Tomaža Pirnata. Solisti pa bodo: sopranistki Mojca Bitenc Križajin Eva Černe, mezzosopranistki Irena Yebuah Tiranin Nuška Drašček, tenorist Klemen Torkarin baritonist Jože Vidic, Alenka Godec, Irena Vrčkovnik, Nuša Derenda, Gregor Ravnik, Slovenski oktet in Kvatropirci.Na koncertu bodo sodelovali tudi radijski sodelavci:Urša Sešek, Petra Stopar, Jure Sešek, Andrej Jerman, Ivan Hudnik in Marjan Bunič. Skozi praznični večer pa bodo z besedo vodili Nataša Ličen, MatjažMerljak, Jože Bartolj in BlažLesnik.

Sveta maša na Brezjah
Zavetnica Radia Ognjišče je Marija Pomagaj z Brezij. Prav zato se bodo sodelavci skupaj s poslušalci in prijatelji zbrali pri sveti maši na Brezjah v četrtek, 28. novembra 2019, ob 10. uri. V slovenskem narodnem svetišču Marije Pomagaj bo slovesno somaševanje vodil predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.