Prva Kozarjeva ura

Molitveno uro je vodil župnik Lojze Kozar ml. Molitveno uro je vodil župnik Lojze Kozar ml.

V župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih vsak mesec poteka molitev pred Najsvetejšim za kanonizacijo slovenskih svetniških kandidatov. V nedeljo, 26. novembra 2017, je bila v Odrancih Prva Kozarjeva ura.

V nedeljo smo posebej molili za kanonizacijo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in za Božjega služabnika Danijela Halasa. Po eno desetko rožnega venca smo zmolili še za kanonizacijo bl. Alojzija Grozdeta in bl. drinskih mučenk, posebej dveh Slovenk s. Atonije in s. Krizine. Bogu smo se zahvalili za svetniške vzore, ki se jih spominjamo v novembru: za sv. Justa Tržaškega, sv. Viktorina Ptujskega in sv. Virgila. Vsak na svoj način je povezan z nami in podpira našo vero. Ravno tako bl. Monald Koprski. S kratko molitvijo smo se zahvalili za zglede Božjih služabnikov p. Aleksija Benigarja, Jakoba Ukmarja in p. Kanuta. Za vernike v soboški škofiji je še posebej pomemben p. Kanut grof des Enffans d'Avernas, ki izhaja iz župnije Apače, deloval pa je kot benediktinec v Koreji, kjer je umrl 6. novembra 1950. Molitev smo sklenili z litanijami, ko smo se priporočili nekaterim svetnikom, ki godujejo v mesecu novembru.

Prva Kozarjeva ura se imenuje po Božjem služabniku Alojziju Kozarju, ki je prvo uro vsakega dne posvetil Bogu z molitvijo in sv. mašo, da je potem lahko nadaljeval svoje oznanjevanje in pričevanje za Kristusa z delom ter z govorjeno in pisano besedo.

Kozarjev odbor