Prenovljena revija Božje okolje

11.5.2020 Medij

»Verjamemo, da Bogu nič človeškega ni tuje in da je z nami tudi v najbolj banalnem vsakdanjiku. Sredi težav, nepredvidljivosti in drobnih radosti se srečujemo z njim, ki je postal človek in nam je blizu v vsem. Božje okolje želi biti revija za duhovnost sredi življenja,« je zapisala odgovorna urednica revije Darja Šneberger Brežnik. 

Revija bo še naprej prinašala skrbno izbrane teme, ki pomagajo h globljemu razmisleku. Pod­krepili jih bomo s pričevanji, intervjuji, tehtnimi članki in izbranimi fotografijami.

Novost je tudi priloga Alfa in omega, ki bo reviji dodana dvakrat letno. Z njo želimo abecedo krščanstva približati tudi tistim, ki jih Jezus šele išče ali ki vero živijo na manj tradicionalen način. S tem revija Božje okolje zaokroža revijalni program Založbe Družina v želji, da bi bile evangelizacijske vsebine primerne za različne starostne in interesne skupine bralcev.

Odgovorna urednica revije je postala teologinja Darja Šneberger Brežnik, sourednik revije pa je Marjan Pogačnik, sicer urednik duhovnosti in Cerkve po svetu pri tedniku Družina. Svoj pečat je reviji dala oblikovalka Pavla Bonča, zato med nas prihaja v zares sodobni in sveži obliki. 

Nekaj vzorčnih strani revije BO in priloge Alfa in omega lahko prelistate na povezavi:

BO: http://www.druzina.si/flip/revije/bozje-okolje/2020/02/mobile/index.html

AO: http://www.druzina.si/flip/revije/prost-dostop/druzina/02AO/mobile/index.html

Iz vsebine nove številke Božjega okolja: Jacques Philippe: Kako najti notranji mir / Pisateljica Cvetka Sokolov: Zadnji tabu je bila vera/ Marija poskrbi za podrobnosti / Zakaj Bog ne prepreči krize? / Ciril Čuš: Odpustil sem očetu; Alfa in omega:  Pogovor z zmagovalko Eme Ano Soklič / 10 drugačnih vprašanj o Jezusu.

 

Barbara Kastelec
Odgovorna za revijalni program
Založba Družina
[email protected]