Predstavniki Srbske pravoslavne Cerkve v Sloveniji

1.2.2013 Več krajev v Sloveniji Ekumenizem
Ekmuenska delegacija na sprejemu pri nadškofu Stresu - Foto Nadškofija Ljubljana Ekmuenska delegacija na sprejemu pri nadškofu Stresu - Foto Nadškofija Ljubljana

V Sloveniji bodo od petka, 1. do nedelje, 3. februarja 2013, na obisku predstavniki Srbske pravoslavne Cerkve. V delegaciji bodo prodekan na Pravoslavni teološki fakulteti in rektor Bogoslovne srednje šole v Kragujevcu dr. Zoran Krstić, prodekan omenjene fakultete dr. Dragomir Sando, šef doktorskih študijev na omenjeni fakulteti dr. Vladimir Vukašinovič, iguman samostana Studenica mag. Tihon Rakićević in menih Aron. Goste bodo spremljali dr. Primož Krečič, dr. Maksimilijan Matjaž, p. dr. Vinko Škafar OFMCap in Bogdan Vidmar.

V petek, 1. februarja 2013, bo goste sprejel ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, srečali pa se bodo tudi z dekanom p. dr. Christianom Gostečnikom ter s predstavniki profesorskega zbora Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. Obiskali bodo samostan uršulink pri Svetem Duhu nad Škofjo Loko. V okviru obiska na Štajerskem jih bo v Celju sprejel domači škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

V soboto, 2. februarja 2013, bo na programu ogled Zavod sv. Stanislava v Šentvidu na Ljubljano. Sledil bo obisk koprske škofije, v okviru katerega se bodo ustavili v Škofijski gimnaziji Vipava, v Kopru pa jih bo sprejel tamkajšnji krajevni škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

V nedeljo, 3. februarja 2013, bodo v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda v Ljubljani obhajali sveto liturgijo. Obisk bodo sklenili s pogostitvijo v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani.


Besedilo je pripravil dr. Primož Krečič.