Povabilo k molitvi – »24 ur za Gospoda«

27.3.2015 Katoliška Cerkev Cerkev v Sloveniji, Jezus Kristus, Molitev

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) in Konferenca redovnih ustanov Slovenije (KORUS) podpirata pobudo 24-urne adoracije, ki jo za postni čas že drugo leto zapored predlaga Papeški svet za novo evangelizacijo (zanj kardinal Rino Fisichella) – letos pod naslovom: Bog je bogat v usmiljenju (Ef 2,4).

V Cerkvi na Slovenskem bomo to pobudo vpletli v zadnja dva dneva radijskega misijona v tednu po tihi nedelji. Vabimo vas torej, da od petka, 27., do sobote, 28. marca 2015, po župnijah, dekanijah in v redovnih skupnostih organizirate molitvene ure pred Najsvetejšim (lahko tudi 24-urno češčenje Najsvetejšega). Obenem k molitvi in prejemu zakramenta sprave povabite vernike. Duhovniki naj bodo na voljo za podeljevanje zakramenta sprave. Pobuda je lahko tudi ena od točk na marčevskih dekanijskih rekolekcijah.

24-urno adoracijo bomo uradno sklenili pri sklepni sveti maši radijskega misijona v soboto, 28. marca, ob 10. uri, ki jo bo v svetišču Marije Pomočnice na Rakovniku daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

 

Slovenska škofovska konferenca in
Konferenca redovnih ustanov Slovenije