Poročilo z blagoslova bivalne skupnosti za mlade, ki iščejo nov smisel življenja z imenom Domačija

7.10.2012 Šprinc, občina Razkižje Karitas, Škofija Murska Sobota
Blagoslov Domačije - vir - Škofijska karitas Murska Sobota Blagoslov Domačije - vir - Škofijska karitas Murska Sobota

V naselju Šprinc v Občini Razkrižje je murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf v nedeljo, 7. oktobra 2012, po treh letih priprav in razvoja blagoslovil socialnovarstveni program Domačija, ki je nastajal v okviru Škofijske karitas Murska Sobota. Na dogodku se je zbralo večje število dobrotnikov in podpornikov iz celotne škofije, od Apač in Male Nedelje do Dolinskega in Goričkega. Sodelovalo je tudi petih duhovnikov.

Domačija ima danes pogoje, da sprejme do šest mladih, ki iščejo nov smisel življenja. Mladim želijo ponuditi okolje in prostor ter spodbudo za uresničitev osebnega načrta. Posebej jih želijo spodbuditi in jih opogumiti pri dokončanju morda pred časom prekinjenega izobraževanja oziroma oblikovanja za poklic, ki so si ga izbrali.

Dan odprtih vrat, kot so poimenovali celotno prireditev, je v uvodu popestrila mlada tamburaška skupina Tamburice od Murice. Podrobno predstavitev razvoja programa Domačija je predstavil župan Občine Razkrižje g. Stanko Ivanušič. Kulturni dogodek je s petjem popestril Mešani pevski zbor Župnije Razkrižje.

Generalni vikar murskosoboške škofije in razkriški župnik g. Franc Režonja je prisotne nagovoril v imenu župnije in pozdravil navzoče. Ravnatelj Škofijske karitas Murska Sobota g. Simon Slana je v zahvalo za podporo programu Domačija škofu, domačemu župniku, županu, g. Heliodorju Cvetku in Goranu Šosterju podelil simbolne ure s ponazoritvijo Domačije.


Poročilo je pripravil generalni tajnik Škofijske karitas Murska Sobota Jožef Kociper, ki je na voljo tudi za dodatne informacije, GSM: 031/538–028, e-naslov: [email protected].