Papež Frančišek je sprejel v avdienco iranskega predsednika Rouhanija

26.1.2016 Vatikan Papež Frančišek, Mir
Papež Frančišek je v torek, 26. januarja 2016, v vatikanski apostolski palači sprejel v avdienco predsednika Islamske republike Iran Hassana Rouhanija. Papež Frančišek je v torek, 26. januarja 2016, v vatikanski apostolski palači sprejel v avdienco predsednika Islamske republike Iran Hassana Rouhanija.

Papež Frančišek je v torek, 26. januarja 2016, v vatikanski apostolski palači sprejel v avdienco predsednika Islamske republike Iran Hassana Rouhanija. Z njim sta se sestala tudi državni tajnik kardinal Pietro Parolin in tajnik za odnose z državami Paul Gallagher.

Med pogovori so bile izpostavljene skupne duhovne vrednote. Govorilo se je o dobrih odnosih med Svetim sedežem in Iranom, o življenju Cerkve v državi in o delovanju Svetega sedeža v korist pospeševanja dostojanstva človeške osebe in verske svobode.

Sogovorniki so se zaustavili ob sprejetju in izvajanju jedrskega sporazuma. Pri tem je bila poudarjena pomembna vloga, ki jo je Iran poklican izpolnjevati skupaj z drugimi državami v regiji, da bi se pospeševale ustrezne politične rešitve za problematike, ki pestijo Bližnji vzhod, s tem ko bi se zoperstavljalo širjenju terorizma in trgovine z orožjem. Glede tega je bila izpostavljena pomembnost medverskega dialoga in odgovornosti verskih skupnosti pri pospeševanju sprave, strpnosti in miru, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža.

Vir: Radio Vatikan.