Papež Frančišek bo 24. septembra govoril med skupnim zasedanjem ameriškega kongresa

24.9.2015 Washington, ZDA Država, Papež Frančišek

24. septembra 2015 bo papež Frančišek imel govor med skupnim zasedanjem obeh domov kongresa Združenih držav Amerike. Tako je sporočil predsednik predstavniškega doma John Boehner, novico pa je potrdil tudi vatikanski tiskovni urad. Frančišek bo tako prvi papež v zgodovini, ki bo nagovoril oba domova ameriškega kongresa v Washingtonu.

»V trenutku globalnega pretresa,« je izjavil Boehner, »se je sporočilo svetega očeta o usmiljenju in človeškemu dostojanstvu dotaknilo oseb vseh verstev in porekel. Njegov nauk, molitve in njegov močan zgled nas navajajo k blagoslavljanju preprostih stvari in k našim vzajemnim obveznostim.« V izjavi za javnost nadškofije Washington pa je med drugim zapisano: »Velika čast in izredno veselje bo sprejeti našega svetega očeta, papeža Frančiška, v nadškofiji Washington med njegovim načrtovanim pastoralnim obiskom v Združenih državah septembra (…). Ta zgodovinski dogodek bo milosten čas za vse nas

Washingtonska nadškofija šteje več kot 620 tisoč katoličanov, 139 župnij in 95 katoliških šol. Sveti oče bo med svojim potovanjem v Združene države Amerike obiskal tudi New York in Philadelphio, kjer se bo udeležil svetovnega srečanja družin.

Vir: Radio Vatikan.