Odziv na članek Barbare Grm z naslovom Neuradno: Vatikan je nadškofu Stresu prepovedal, da bi šel na Madagaskar

16.10.2013 Slovenija Demanti, Medij, Nadškof Stres
Nadškof Anton Stres Nadškof Anton Stres

Na prošnjo upokojenega ljubljanska nadškofa dr. Antona Stresa Urad za stike z javnostjo SŠK zavrača informacijo, ki je bila objavljena v sredo, 16. oktobra 2013, na spletnem portalu Planet Siol.net v članku Barbare Grm z naslovom Neuradno: Vatikan je nadškofu Stresu prepovedal, da bi šel na Madagaskar.

Informacija, da naj bi Sveti sedež nadškofu Stresu prepovedal potovanje na Madagaskar zaradi vpletenosti v posle obnove dvorca Betnava, je neresnična in neutemeljena ter škoduje njegovemu dobremu imenu. Nadškof Stres je že večkrat pojasnil, da ni bil udeležen pri izvajanju posla obnove dvorca Betnava, za katerega so bila dodeljena sredstva Evropske unije, zato ne obstajajo nikakršni indici ali utemeljena predvidevanja, da bi bil iz tega naslova lahko vabljen na razsojanje o navedeni zadevi pred pravosodnimi organi Republike Slovenije. Nadškof Stres ni bil obravnavan niti v predkazenskem niti v kazenskem postopku.

Urad za stike z javnostjo SŠK medije in druga sredstva javnega obveščanja vabi k celovitemu in objektivnemu poročanju ter opuščanju ustvarjanja tendencioznih novic na podlagi anonimnih in nepreverjenih virov.

dr. Tadej Strehovec
tiskovni predstavnik SŠK