Novinarska konferenca ob 10. obletnici radijske oddaje "Moja zgodba"

8.10.2015 ob 11:00 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, Radio Ognjišče, Sprava

Radio Ognjišče, Študijski center za narodno spravo in civilnodružbena pobuda Resnica in sočutje ob 10. obletnici oddaje Moja zgodba vabijo na novinarsko konferenco, ki bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 11. uri, v prostorih Študijskega centra za narodno spravo, Tivolska 42 v Ljubljani.

Na pogovoru z mediji bodo sodelovali: glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak, direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver, kustos Gorenjskega muzeja Kranj dr. Jože Dežman in kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije mag. Monika Kokalj Kočevar

Radijska oddaja Moja zgodba s spletno stranjo in spletnim arhivom Radia Ognjišče predstavlja raziskovalno in dokumentacijsko središče, v katerem se zapisujejo, snemajo in predstavljajo življenjske usode, ki so jih na različne načine prizadeli trije totalitarni režimi 20. stoletja. Vanjo so vključeni tako pričevalci iz Slovenije, kot Slovenci iz zamejstva in po svetu. Z oddajo Moja zgodba so začeli leta 2005, do sedaj jih je bilo na sporedu 487. V tem času je širokemu krogu poslušalcev in bralcev omogočila poslušanje več sto oddaj, zgodb, pričevanj, strokovnih razprav in prispevkov iz okroglih miz na temo kršenja človekovih pravic in treh totalitarizmov 20. stoletja na Slovenskem ter na temo razvoja demokracije in samostojnosti slovenske države. Projekt nastaja v sodelovanju z Radiem Ognjišče, Študijskim centrom za narodno spravo, Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Komisijo Vlade Republike Slovenije za izvajanje zakona o popravi krivic. Odgovorni urednik oddaje je Jože Bartolj.

 

Besedilo je posredoval Alen Salihović, tel. 01 292 75 04, e-mail: [email protected]