Molitev za posvetitev slovenske domovine Jezusovemu in Marijinemu Srcu

24.6.2016 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Marija

Mati Marija, zarja odrešenja, slovenski škofje, v svetem letu usmiljenja, ob praznovanju 25-letnice samostojnosti in bližajoče se stoletnice fatimskih dogodkov, izročimo in posvetimo našo domovino tvojemu brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas v svoje materinsko varstvo in nas vodi k svojemu Sinu Jezusu, ki je luč sveta in edini Odrešenik, naše upanje in rešitev.

Gospod Jezus, po Marijinem brezmadežnem Srcu, v Svetem Duhu, izročimo in posvetimo tvojemu presvetemu Srcu našo domovino. Naj bomo vedno bolj predani in zvesti otroci nebeškega Očeta.

Izročimo in posvetimo ti vse kristjane v domovini in naše rojake po svetu, začenši od najslabotnejših, od še nerojenih do bolnih, invalidnih in ostarelih. Izročimo ti naše družine, naše otroke, našo mladino ter samske in ovdovele. Posebej te prosimo za neurejene, ranjene in razbite družine. Ozri se na mlade, ki iščejo smisel življenja, in na tiste, ki se izgubljajo v najrazličnejših omamah. Pomagaj brezposelnim, osamljenim in obupanim ter spodbudi k spravi vse nespravljene. Prosimo te za vse, ki so se oddaljili od vere. Po Marijini priprošnji sprejmi vse imenovane v svoje usmiljeno Srce, nas in vse duhovnike pa napravi za sodelavce tvojega usmiljenja.

Usmiljeni Odrešenik, pomnoži v nas in v vseh slovenskih kristjanih doma in po svetu svojo milost, da bomo obnovili svojo krstno posvetitev troedinemu Bogu, se odpovedali grehu, zapeljivosti zla in hudemu duhu. Verujemo naj vse, kar nam je Bog razodel in nas uči katoliška Cerkev. Podeli nam Duha ljubezni, da bomo živeli po evangeliju, spolnjevali tvojo zapoved ljubezni do Boga in do bližnjega, Božje in cerkvene zapovedi, vredno prejemali zakramente, zlasti zakrament sprave in evharistije, ter se ravnali po nauku cerkvenega učiteljstva. Podpiraj nas, da bomo v moči Svetega Duha ter njegovih darov in karizem z veseljem in velikodušnostjo prisluhnili Božjemu klicu ter nanj odgovorili, sodelovali pri novi evangelizaciji ter prispevali k edinosti in rasti krajevne in vesoljne Cerkve.

Spodbujaj nas k molitvi in daj, da se bomo hranili z Božjo besedo in nebeškim Kruhom. Tako bomo, dobro pripravljeni, premagali vsako zlo in vedno izbrali življenje. Varuj nas v vseh nevarnostih in nas na priprošnjo Matere Marije po končanem zemeljskem romanju srečno pripelji v objem usmiljenega nebeškega Očeta. Amen.