Dogodki v organizaciji Škofijske karitas Koper

9.3.2013 Vipavski Križ, Sveta Gora in Trst Karitas, Razstava, Škofija Koper

Postna duhovna obnova za slepe in slabovidne

V kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu bo soboto, 9. marca 2013, postna duhovna obnova za slepe in slabovidne s pričetkom ob 9.00. Duhovno obnovo bo vodil kapucin br. Placid Prša.


Križev pot s Prevala na Sveto Goro v okviru akcije 40 dni brez alkohola

Škofijska karitas Koper se v postnem času pridružuje postnim spodbudam Slovenske karitas, med drugim tudi akciji 40 dni brez alkohola. Njen glavni namen je opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledice zlorabe alkohola ter spodbuditi ljudi k pravemu veselju z geslom: Bodimo zgled!

V koprski škofiji bo v ta namen v nedeljo, 10. marca 2013, križev pot s Prevala na Sveto Goro. Začetek bo ob 14.30, sklep pa z mašo na Sveti Gori, ki jo bo ob 16.00 daroval ravnatelj Škofijske karitas Koper Matej Kobal.


Razstave likovnih del iz 18. mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas v Trstu

V Peterlinovi dvorani na Ulici Donizetti v Trstu bo v ponedeljek, 11. marca 2013, ob 20.30 odprtje prodajne razstave likovnih del, ki so nastala v 18. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas. Spremljevalni program razstave bo pogovor o umetnosti in dobrodelnosti, ki ga bo vodil publicist in urednik publikacije Novi glas Jurij Paljk. Na okrogli mizi bodo sodelovale: akademska slikarka in strokovna sodelavka Mira Ličen Krmpotič, ilustratorka in udeleženka kolonije Vesna Benedetič, likovna kritičarka in strokovna sodelavka Anamarija Stibilj Šajn ter sodelavka Karitas in voditeljica projekta Umetniki za karitas Jožica Ličen.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper Jožica Ličen, ki je na GSM: 041/429–713 ali po e-pošti na naslovu [email protected] na voljo tudi za dodatne informacije.