Dogajanje ob svetovnem dnevu beguncev

20.6.2013 Slovenija Begunec
Robin Schweiger - vir - Radio Ognjišče Robin Schweiger - vir - Radio Ognjišče

Predstavniki nevladne organizacije Jezuitsko združenje za begunce Slovenije v teh dneh sodelujejo na različnih dogodkih, povezanih s svetovnim dnevom beguncev, ki ga bomo obeležili v četrtek, 20. junija 2013.

Sodelovanje na osrednji slovesnosti ob svetovnem dnevu beguncev v azilnem domu

Predstavniki Jezuitskega združenja za begunce Slovenije bodo tudi letos sodelovali na osrednji slovesnosti ob svetovnem dnevu beguncev, ki ga bomo praznovali v četrtek, 20. junija 2013, v Ljubljani.

Program se bo ob 12.00 začel pred azilnim domom na Viču v Ljubljani. Zbrane bo nagovoril minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant. V imenu nevladnih organizacij bo navzoče nagovoril direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije dr. Robin Schweiger. Sledil bo kulturni program, v katerem bodo otroci iz azilnega doma pod mentorstvom strokovne sodelavke Maje Bračike Piščanc pripravili plesno-pevsko točko.

Nagovor Robina Schweigerja

Nagovor Robina Schweigerja v angleškem prevodu

Popoldanski del se bo nadaljeval ob 15.00 v Mostecu in bo trajal več ur. Sodelovale bodo različne pevske skupine. Za obiskovalce bodo na voljo tudi različne jedi, ki jih bodo pripravili begunci.


Oddaja Gradimo odprto družbo na Radiu Ognjišče

Direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Robin Schweiger je v soboto, 15. junija 2013, ob 18.30, na Radiu Ognjišče, pripravil aktualen komentar ob svetovnem dnevu beguncev.

Komentar


Okrogla miza z naslovom Dobrine pripadajo vsem

Direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Robin Schweiger je v torek, 18. junija 2013, ob 20.00, sodeloval na okrogli mizi v župniji Ljubljana – Podutik (Podutiška cesta 130) z naslovom Dobrine pripadajo vsem , ki jo je organizirala iniciativna skupina za post in molitev za domovino. Ostali sodelujoči na okrogli mizi so bili: predstavnik iniciativne skupine za molitev in post za domovino Primož Krečič, misijonar na Madagaskarju Janez Mesec in naj prostovoljec leta 2010 Benjamin Tomažič.