Jezuitsko združenje za begunce Slovenije je prejelo srebrni znak policije

21.6.2023 Tacen Begunec, Civilna družba, Nagrada
Na predlog Uprave uniformirane policije je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije prejelo na posebni slovesnosti v Tacnu v sredo, 21. junija 2023,  srebrni znak policije za sodelovanje in delo v Centru za tujce.
 
V obrazložitvi so zapisali: »Združenje je nevladna organizacija, ki sprejema begunce in jim zagotavlja njihove pravice. Formalno sodelovanje s policijo se je pričelo s podpisom sporazuma o sodelovanju leta 2002. Prostovoljci društva organizirajo različne prireditve, redno izvajajo pogovore s tujci ter skrbijo za njihovo dobro počutje. V sodelovanju s Centrom za tujce so poskrbeli za dvig ravni zagotavljanja temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Skozi različne kulturne prireditve so se zgradile trdne vezi, ki prispevajo k uspešnemu delu Centra za tujce v policiji. Za uspešno dolgoletno sodelovanje je nedvomno zaslužen dolgoletni direktor združenja dr. Robin Schweiger, ki v imenu združenja prevzema srebrni znak policije za sodelovanje«.
 
P. Robin Schweiger se »zahvaljuje za to priznanje, ki je zaveza in spodbuda za naše nadaljnjo delo v Centru za tujce.«
 
Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije ob prejemu nagrade Policije iskreno čestitamo in želimo vse dobro pri nadaljnjem delu.
 
Tiskovni urad SŠK