Izšla je knjižica Dober in nezlomljiv o B.s. Alojziju Kozarju

Naslovnica knjižice Naslovnica knjižice

Cerkev v Sloveniji je lahko ponosna na veliko članov, ki nam sijejo s svojim zgledom in pomagajo s svojo priprošnjo. Med njimi je tudi nekdanji župnik v Odrancih Božji služabnik Alojzij Kozar. V soboto, 29. aprila 2017 obhajamo 18. obletnico smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja. Na ta dan bo ob 19. uri v župnijski cerkvi Svete Trojice Odrancih Prva Kozarjeva ura, molitev za Kozarjevo beatifikacijo in za beatifikacijo drugih slovenskih svetniških kandidatov. Ob obletnici Kozarjeve smrti je župnija Odranci izdala knjižico Dober in nezlomljiv, ki na kratko predstavi tega svetniškega kandidata. Božji služabnik Alojzij Kozar je bil dober, saj je pomagal ljudem z delom, darovi, molitvijo, žrtvijo, z govorjeno in pisano besedo. Bil je nezlomljiv, ko je nanj pritiskala povojna komunistična oblast, ga skušala streti s kaznimi in z obljubami, a ji ni uspelo. Knjižica Dober in nezlomljiv v sliki in besedi predstavi Božjega služabnika Alojzija Kozarja, ki je šel »z Goričkega preko Odranec v Nebo«, da bi v Nebo potovali tudi mi.

Ob tej priložnosti Škofija Murska Sobota pripravlja novinarsko konferenco, ki bo v torek, 25. aprila 2017 ob 11. uri v prostorih Škofije Murska Sobota. Vabljeni predstavniki medijev.

Spominska slovesnost ob obletnici bo v nedeljo, 30. aprila 2017, pri svetih mašah ob 8. in ob 10. uri. Sveto mašo ob 10. uri bo prenašal Radio Slovenija Program ARS, Radio Maribor in Radio Ognjišče.   Vabljeni k molitvi za Kozarjevo beatifikacijo.

Povezave:
Božji služabnik Alojzij Kozar
Prva Kozarjeva ura
Kozarjev list
Kozarjeva zbrana dela
Kozarjev sklad

Več informacij: Škofija Murska Sobota, Postulatura Božjega služabnika Alojzija Kozarja