Četrta obletnica smrti Chiare Lubich

14.3.2012 Katoliška Cerkev Ekumenizem, Gibanje
Chiara Lubich - vir - Movimento dei focolari Chiara Lubich - vir - Movimento dei focolari

Danes, v sredo, 14. marca 2012, mineva štiri leta od smrti ustanoviteljice gibanja fokolarov (Marijino delo) Chiare Lubich (1920–2008). Člani gibanja in drugi njeni poznavalci v ta namen pripravljajo slovesnosti, maše in druge prireditve. Med njimi so tudi ekumenska in medverska srečanja, kulturne prireditve in dogodki, ki kažejo na življenjska področja (npr. gospodarstvo, mediji, politika in vzgoja), ki jih je prežela Chiarina karizma edinosti.

V centru Mariapoli v Castel Gandolfu blizu Rima je ob tej priložnosti osrednja slovesnost potekala že v nedeljo, 11. marca 2012. Posvečena je bila mlajšim generacijam, saj mladi vseh ras in kultur sledijo Chiarinemu zgledu in edinost smelo vnašajo tako na področje verske prakse, kot tudi v vsakdanje življenje.

Danes popoldne bodo na Teološki fakulteti Teresianum v Rimu predstavili knjigo p. Jesusa Castellana z naslovom Zunanji grad, ki predstavlja novosti Chiarine duhovnosti na področju teološke stroke.

Danes bodo po različnih krajih po svetu, kjer je razširjeno gibanje fokolarov, potekale maše in različne spominske prireditve, tudi v Sloveniji. V župnijski cerkvi Ljubljana – Sv. Trojica (pri uršulinkah) bo nocoj maša ob 18.00. V soboto, 17. marca 2012, bodo spominske maše potekale tudi v Kopru, Novem mestu, na Planini, v Solkanu ter v Veržeju, kjer bo konec tedna letno srečanje omenjenega gibanja.


Besedilo je pripravila tiskovna predstavnica gibanja fokolarov Marjana Debevec. Dodatne informacije dobite na sedežu gibanja na Valjavčevi ulici 15 v Ljubljani, tel. 01/283–40–88, e-naslov: [email protected] ali na spletni strani: www.gibanjefokolarov.si.