Blagoslov kapele in obnovljenih Družininih prostorov

22.6.2022 Ljubljana Medij
Foto: Družina Foto: Družina

Za Družino in njene sodelavce je  22. junij 2022 minil v znamenju obiska slovenskih škofov. Predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje je blagoslovil kapelo Utelešenja Božje Besede in obnovljene prostore Družine na Krekovem trgu v Ljubljani.

Direktor Družine Tone Rode je izrazil veselje nad obiskom škofov in poudaril, da je za Družinin kolektiv blagoslov zelo pomembno dejanje. »V zadnjem letu smo praznovali 70-letnico, v zadnjih desetih letih pa smo šli skozi različne spremembe v smeri izboljševanja našega poslovnega dela, profesionalnega pristopa in razvoja na vseh področjih.«

Predani delu in usidrani v Kristusu
Blagoslov kapele in drugih prostorov je spomin in opomin na to, kar je zares bistveno. »Pri delu moramo biti v največji meri profesionalni in obenem usidrani v Kristusu kot resnični kristjani. Z vašim obiskom utrjujete našo pot, za kar smo vam iskreno hvaležni,« pravi Rode.

Človeška beseda ima veliko moč
Škof Saje je sodelavcem Družine čestital za novo pridobitev. »Resnično je pomembno, da se ob našem delu vedno znova vprašamo, kaj in kako delamo, od kod prihajamo in kam gremo. Vemo, kakšno moč ima človeška beseda. Ta beseda lahko gradi naše odnose in medsebojne razmerja v službi, družini in družbi. Lahko pa beseda tudi ruši, zaradi njih lahko nastanejo celo vojne.«

Vsak ima pomembno vlogo
Še veliko večjo moč pa ima Božja beseda, je nadaljeval škof Saje, »ki je, kot pravi Sveto pismo polno Svetega duha. Mi smo služabniki te besede. Naša dolžnost je, da jo spoštljivo beremo, premišljujemo in iz nje črpamo navdiha za naše delo. Navdušujejo me barve v kapeli, ki odsevajo sončno svetlobo v vseh sončnih frekvencah. Da bi tudi mi tako vsi skupaj v svoji različnosti oznanjali evangelij, ne glede na to, kaj delamo.« Vsak od nas ima pomembno vlogo, saj imamo po krstu karizme, po katerih deluje Sveti duh, je zbranim položil na srce novomeški škof.

»Vsi elementi v kapeli zasledujejo rdečo nit prenove poslovno-uredniškega dela prostorov naše hiše. Prenova je delo arhitekturnega biroja Demšar arhitekti, k oblikovanju pri opremi pa smo povabili slikarko Miro Ličen Krmpotić in kiparja Mirsada Begića,« je po blagoslovu dejala vodja marketinga pri Družini Manica Ferenc.

 

Vir: Družina