21. Klarin dan mladih in Škofijafejst murskosoboške škofije

12.4.2013 Turnišče, Murska Sobota Škofija Murska Sobota, Mladina
Sv. Klara Sv. Klara

 

V petek, 12., in soboto, 13. aprila 2013, bosta v Turnišču potekala 21. Klarin dan mladih in škofijski dan mladih murskosoboške škofije Škofijafe(j)st.

Škofijafe(j)st bo v soboto, 13. aprila 2013, od 9.00 potekal pod geslom »Pojdite in naredite vse narode za moje učence« (Mt 28,19). Pod tem naslovom se bo odvijal tudi letošnji svetovni dan mladih meseca julija v Riu de Jeneiru v Braziliji. Organizatorji želijo v letu vere mladim udeležencem približati iskanje in poglobitev osebne vere.

Dopoldanski del programa bo v samostanu sester klaris ter se bo navezoval na 21. Klarin dan mladih, popoldne pa bodo sledile delavnice in dramska predstava Gregorja Čušina z naslovom Vera levega razbojnika. Dramska igra bo priložnost za preverjanje osebne vere in življenje po njej.

Program:

9.30 – 10.00: zbiranje pred samostanom sester Klaris v Turnišču

10.00: sveta maša, ki jo bo daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf

11.30: molitev in pogovor s sestrami klarisami – s. M. Katarina Ambrož predstavi red klaris in njihovo poslanstvo

12.00: izpostavitev Najsvetejšega in molitev

12.10: čaj, sok in sladki prigrizki

12.30: delavnice:

1) Življenje sester klaris in molitev z njimi – v samostanu (sestre klarise)
2) Rokodelska delavnica izdelovanja izdelkov iz naravnih materialov – v veroučnih učilnicah (Pomelaj Mala Polana)
3) Dramska delavnica nastopanja in dramatizacije besedila – v Jeričevem domu ali veroučnih učilnicah (Gregor Čušin)

13.30: malica

14.00: dramska predstava Gregorja Čušina Vera levega razbojnika

 

Nastanek in razvoj prireditve

V celjski, mariborski in murskosoboški škofiji letos že peto leto pripravljajo srečanje z imenom Škofjafe(j)st. Njegov glavni namen je povezati mlade iz posamezne škofije, jim ponuditi prostor za druženje, dati možnost za izmenjavo izkušenj in za merjenje moči tako v kvizu kot v športnih panogah. Pobuda za tako obliko prireditve je nastala v murskosoboški škofiji, kjer so 5. aprila 2008 organizirali Škofijafest z geslom Mladi gradimo družino. Organizatorji so bili pripravljeni izkušnjo podeliti tudi širše. Na srečanju voditeljev Škofijskih odborov za mladino iz vseh treh škofij so leta 2009 pripravil skupen projekt pod imenom Škofijafe(j)st.

 

Klarin dan mladih

V petek, 12., in soboto, 13. aprila 2013, bo v samostanu sester klaris v Turnišču potekal 21. Klarin dan mladih v letu vere pod geslom »To je zmaga, ki premaga svet: naša vera« (1 Jn 5,4). Ob 19.00 bo molitev pred Najsvetejšim s premišljevanjem in pogovorom.

 

Besedilo je pripravil voditelj ŠOM Murska Sobota Marjan Pučko, ki je tudi na voljo za dodatne informacije na GSM: 031/349–805 ali e-naslovu: [email protected].