Začetek predavanj na Fakulteti za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu

Petkovšek - Šturm - Đurić - foto - FPV Petkovšek - Šturm - Đurić - foto - FPV

 

V Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani je Fakulteta za poslovne vede (FPV) v  torek, 9. oktobra 2012, pripravila sprejem ob uradnem začetku predavanj v novem akademskem letu. Povabilu so se odzvali številni študentje in sodelavci FPV ter predstavniki in študentje drugih fakultet. V nagovoru je direktor Katoliškega inštituta dr. Robert Petkovšek pozdravil in sprejel glavna slavljenca večera in sicer dekana FPV prof. dr. Lovra Šturma ter študenta FPV in paraolimpijskega plavalca Darka Đurića. Dr. Šturm je za spodbujanje bolj kakovostnega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja ter sodelovanja med državljani držav članic Evropske unije prejel nagrado Državljan Evrope, Darko Đurić pa je bil eden velikih junakov slovenske odprave paraolimpijskih iger (POI) 2012 v Londonu, kjer je v disciplini 50 m delfin kar dvakrat popravil svetovni rekord. Oba slavljenca s svojim zgledom najbolje poosebljata geslo Katoliškega inštituta, ki se glasi Spiritus autem vivificat!

Pred sprejemom so se študentje, profesorji, drugi sodelavci in prijatelji udeležili slovesne maše, ki je ob začetku akademskega leta potekala v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. Mašo, v kateri so prosili za blagoslov dela, študija, učenja in predavanj, je daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.


Dodatne informacije dobite na sedežu Fakulteta za poslovne vede na Ciril-Metodovem trgu 4 v Ljubljani, tel. 0820/52–300, e-naslov: [email protected].