Ad Fontes: pogovor z Ronaldom J. Rychlakom

26.6.2024 Ljubljana Okrogla miza, Katoliški inštitut

Vabimo vas na dogodek Ad Fontes, v sredo 26. 6. ob 16 h na Fakulteti za pravo in ekonomijo pri Katoliškem inštitutu (Krekov trg 1, Ljubljana).

Tokrat gostimo profesorja Ronalda J. Rychlaka, ki bo s svojimi bogatimi izkušnjami in poglobljenim raziskovanjem zgodovine predstavil manj znane informacije. Tema pogovora bo odnos med Sovjetsko zvezo in Katoliško Cerkvijo. Posebno se bomo osredotočili na to, kako je Sovjetska zveza podpirala ustvarjanje in širjenje dezinformacij ter se trudila spodkopavati napore Katoliške Cerkve in jo notranje uničiti.

Kdo je Ronald J. Rychlak?

Ronald J. Rychlak je izredni univerzitetni profesor in nosilec katedre Jamie L. Whitten za pravo in vlado na Pravni fakulteti Univerze v Mississippiju, kjer je prejel najvišjo univerzitetno nagrado za raziskave in publikacije ter najvišjo univerzitetno nagrado za "postavljanje služenja drugim in skupnosti pred sebe." V začetku tega leta je bil izglasovan za "Izjemnega profesorja prava." Prof. Rychlak je pravni svetovalec misije Svetega sedeža pri Združenih narodih in avtor številnih člankov ter dvanajstih knjig, vključno z "Hitler, vojna in papež," za katero je Kongregacija za zadeve svetnikov dejala, da je "dokončen" odgovor na obtožbe o brezbrižnosti proti papežu Piju XII.

Kaj je "Ad fontes"?

Serija pogovornih dogodkov na FPE, kjer mladim in starim ponudimo možnost poslušati izvire znanja, argumentiranih komentarjev in poglobljenih analiz v obliki prepoznavnih gostov ter strokovnih komentatorjev ter priložnost, da ob izviru razvijajo svoje misli, poglede ter rastejo v argumentaciji svoji stališč.

Prijavite se na FB dogodek.