Začelo se je zbiranje prijav za Svetovno srečanje družin v Milanu

3.6.2012 Milano, Italija Družina, Svetovno srečanje

V Milanu v Italiji bo od 30. maja do 3. junija 2012 pod geslom Družina: delo in praznovanje potekalo 7. svetovno srečanje družin. Za to priložnost je papež Benedikt XVI. 23. avgusta 2010 napisal posebno pismo, v katerem je utemeljil izbor glavne teme srečanja. Delo in praznovanje sta tesno povezana z življenjem v družini, saj jo močno oblikujeta in zaznamujeta. Delo in praznovanje sta že v Svetem pismu predstavljena kot Božja darova, ki sta notranje povezana med seboj in nujno potrebna za celostni in vsestranski človekov razvoj.

Svetovna srečanja družin je v času svojega pontifikata uvedel papež Janez Pavel II. (1978–2005). Prvo tovrstno srečanje je bilo leta 1994 v Rimu, nato pa so se srečanja zvrstila še v Rio de Janeiru (1997), znova v Rimu ob svetem letu (2000) in v Manili (2003). Prvo tovrstno srečanje s papežem Benediktom XVI. je bilo v Valencii (2006), drugo pa v Mexico Cityju (2009).

V okviru prvega dela svetovnega srečanja v Milanu, ki bo potekalo od 30. maja do 1. junija 2012, bo organiziran t. i. »kongres« za družine, namenjen predvsem aktivnim v družinski pastorali. Drugi del, ki bo potekal od 1. do 3. junija 2012, bo množičen. V soboto zvečer bo molitvena vigilija s papežem Benediktom XVI., v okviru katere bodo s pričevanji nastopile družine z različnih delov sveta. Vrhunec bo nedeljska maša, na kateri organizatorji pričakujejo več sto tisoč udeležencev.

Romanje slovenskih družin v Milano pripravljajo v Medškofijskem odboru za družino v sodelovanju z Zavodom iskreni.net., kjer so začeli z zbiranjem prijav. Udeleženci iz Slovenije se lahko odločijo za daljšo (od srede do nedelje) ali krajšo varianto (od petka do nedelje).


Dodatne informacije dobite na sedežu Zavoda iskreni.net, tel. 0590/20–000, e-naslov: [email protected] ali v Medškofijskem odboru za družino.