Vseslovensko romanje gasilcev na Brezje 2020

9.5.2020 ob 19:00 Brezje Romanje, Civilna družba
Vseslovensko romanje gasilcev na Brezje leta 2019 - Foto: Družina Vseslovensko romanje gasilcev na Brezje leta 2019 - Foto: Družina

Na prvo soboto po prazniku svetega Florijana, 9. maja 2020, bo na Brezjah tradicionalno vseslovensko romanje gasilcev. Sveto mašo v zahvalo za prizadevno delo gasilk in gasilcev bo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. 

Zaradi spremenjenih razmer letos romanje organizirajo v omejenem obsegu, v skladu z navodili Slovenske škofovske konference. K sodelovanju so povabili le predstavnike gasilskih društev s prapori, ki jih bo nadškof Cvikl blagoslovil ob koncu svete maše. Vabilu na udeležbo pri zahvalni sveti maši se je odzval tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin, ki bo predstavnike gasilskih društev nagovoril po končani sveti maši.

Sveti maši iz bazilike Marije Pomagaj bo mogoče prisluhniti po neposrednem prenosu Radia Ognjišče ob 19. uri. Spremljanje svete maše bo mogoče tudi na trgu pred baziliko Marije Pomagaj na Brezjah.

 

Dr. Andreja Eržen Firšt
Direktorica
Romarski urad Brezje