Vprašalnik krajevnim Cerkvam v pripravi na škofovsko sinodo o družini

29.11.2013 Katoliška Cerkev in Cerkev na Slovenskem Družina
Slika je simbolična - Vir splet Slika je simbolična - Vir splet

 

Sveti sedež je v začetku meseca novembra vsem škofovskim konferencam poslal anketni vprašalnik, s katerim želi pridobiti mnenja katoličanov pred III. izrednim generalnim zasedanjem škofovske sinode, ki bo v Vatikanu od 5. do 19. oktobra 2014 na temo Pastoralni izzivi družine v okviru evangelizacije.

Slovenski škofje so 25. in 26. novembra 2013 na 76. redni seji Slovenske škofovske konference (SŠK) obravnavali Vprašalnik o družini. Škofje so odločili, da bodo v mesecu decembru člani župnijskih pastoralnih svetov, duhovniki, redovnice in redovniki ter člani zakonskih skupin odgovorili na vprašanja v obliki spletne ankete. SŠK bo pridobljene odgovore skupaj s strokovnjaki analizirala in jih do konca januarja 2014 posredovala Svetemu sedežu.

Vprašalnik sestavlja zadnji del pripravljalnega dokumenta pred škofovsko sinodo in vsebuje vprašanja, ki so razdeljena v devet tematskih sklopov. Med drugim obravnavajo področja, kot so: razširjenost in poznavanje Svetega pisma in cerkvenega nauka o družini, zakonske zveze in naravnega zakona ter pastorale družine v kontekstu evangelizacije.


Vprašalnik Sinoda