Vabilo na srečanje birmancev mariborske nadškofije

7.11.2015 ob 10:00 Maribor Mladina, Škofija Maribor
Logotip in geslo srečanja Logotip in geslo srečanja

Nadškofija Maribor se je odločila, da v začetku priprave na sprejem zakramenta birme zbere birmance na skupnem srečanju z nadškofom msgr. Alojzijem Cviklom, DJ. Celodnevno srečanje in druženje nadškofa z birmanci bo potekalo v soboto, 7. novembra 2015, od 10:00 do 15:00 ure v Zavodu Antona Martina Slomška, na Vrbanski cesti 30, v Mariboru.

Birmanci so se na prireditev odzvali v velikem številu in do danes je svojo udeležbo potrdilo čez 1400 birmancev iz 58 župnij.

Zakaj sploh srečanje? Nadškof je v pozdravnih besedah na internetni strani, ki je v pripravi na dogodek zaživela, zapisal: »Da se spoznavamo, se povezujemo, si povemo to, kar nam leži na srcu… Na srečanjih z birmanci imam navado postaviti vprašanje: "Kaj ti je bilo v pripravi na birmo najlepše?" Velika večina reče. "To, da smo bili skupaj!«

Da pa ne bi bili skupaj samo en dan, je v podporo celotni pripravi zaživela internetna stran www.birmanec.si in facebook profil www.facebook.com /birmanec.

Dogajanje skozi dan se bo začelo z uvodno molitvijo in uprizoritvijo svetopisemskega odlomka, ki ga ob pomoči g. Gregorja Čušina pripravljajo animatorji Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Sledile bodo delavnice, kjer bodo birmanci preko pričevanj in aktivnosti spoznavali, kje in kako živeti darove Svetega Duha v življenju - bodisi preko animatorjev, skavtov, zakonskega, duhovniškega ali redovniškega življenja, poklica profesor ali vzgojitelj, filma itd... Zaključek srečanja bo s sveto mašo, ki jo bo vodil in daroval nadškof msgr. Alojzij Cvikl, DJ ob somaševanju celjskega škofa ordinarija msgr. Stanislava Lipovška in ostalih navzočih duhovnikih.

V času srečanja bodo postavljene stojnice, na katerih se bodo predstavile različne ponudbe za mlade.

Dodatne informacije na spletni strani http://www.birmanec.si ali na facebook strani http://www.facebook.com/birmanec


Pozdravna beseda nadškofa msgr. Alojzija Cvikla DJ na spletni strani birmanec.si

Drage birmanke, dragi birmanci!

Z veseljem pozdravljam pobudo o strani: »birmanec.si« in facebook strani birmanec.si, ki je namenjena prav vam. Zakaj? Da se spoznavamo, se povezujemo, si povemo to, kar nam leži na srcu… Na srečanjih z birmanci imam navado postaviti vprašanje: "Kaj ti je bilo v pripravi na birmo najlepše?" Velika večina reče. "To, da smo bili skupaj!" Želim si, da bi ta stran: birmanec.si postala kot »veliko dvorišče«, kjer se družimo, se obveščamo, si izmenjamo izkustva, doživetja, spoznanja… Prejeti zakrament birme pomeni potrditev v veri, pa tudi bolj zavesten vstop v skupnost Jezusovih prijateljev. Vsako prijateljstvo raste počasi, toda bolj ko se družimo, se pogovarjamo, si zaupamo, več je možnosti, da bo to prijateljstvo postalo resnično. Naj bo na začetku moj iskren pozdrav vsakemu od vas in že se veselim srečanja z vami 7. 11. 2015 v Zavodu A.M. Slomška, na Vrbanski 30 v Mariboru. Takrat se bomo videli, si z nekateri lahko segli v roko… 
Se že veselim tega trenutka!

+ Alojzij Cvikl, DJ
mariborski nadškof metropolit


Seznam delavnic

1. Pričevanje: REDOVNICA, PROFESOR GAMSa (30)
2. Pričevanje: ANIMATORKA, REDOVNIK (30)
3. Pričevanjski nagovor Benjamina Siterja –  Svetopisemska družba Slovenije (200)
4. Predstavitev knjižice DAJ BESEDO – Svetopisemska družba Slovenije (50)
5. Pričevanje: ZAKONSKI PAR (30)
6. Pričevanje: ZAKONSKI PAR (30)
7. Predstavitev programa POTA, Indija (30)
8. Skavtska delavnica (30)
9. Skavtska delavnica (30)
10. Filmska delavnica (30)
11.  Živeti v veri (30)
12.  Varnost na internetu - Safe.si (30)
13. Glasbena delavnica (30)
14. Karitas (30)
15. Center za duhovne poklice (30)
16. Prostovoljci (30)
17. Misijonska delavnica (30)
18. Igre: Združenje animatorjev oratorija (30)
19. Igre: Slovenska šola za animatorje (30)
20. Pogovor z nadškofom msgr. Alojzijem Cviklom