Vabilo na predstavitev knjige Sprejeti vsakega otroka

2.12.2016 ob 13:00 Ljubljana Družina, Življenje, Knjiga

V petek, 2. decembra 2016, ob 13.00 bo v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa (Cankarjeva cesta 1, Ljubljana) predstavitev knjige Sprejeti vsakega otroka, ki jo pripravlja Zavodu ŽIV!M. Knjiga Sprejeti vsakega otroka vsebuje 16 osebnih zgodb, ki govorijo o raznih stiskah s katerimi se lahko soočamo v času nosečnosti, in ki bi lahko bile povod za razmišljanje o prekinitvi življenja. Namen knjige je spodbuditi Slovence k razmišljanju o vrednosti in svetosti življenja ter veselju, ki ga prinašajo otroci, četudi v začetku niso zaželeni ali za ta svet niso »popolni«. Odločitev za življenje je tista, ki prinese notranji mir.

»Sem. A lahko me tudi ne bi bilo. Tudi zato, ker je zdravnik rekel mami, da morda ne bo vse v redu z mano in da bi bilo morda bolje, če bi … A mama je zamenjala zdravnika. In bolnišnico.

Resda se moj »kraj rojstva« razlikuje od »krajev rojstva« mojih sester in brata … resda morda ni čisto vse v redu z mano … (kar vprašajte moje bližnje) … a sem. Lahko me tudi ne bi bilo.«

To je le del pripovedi Gregorja Čušina, ki v novi knjigi Sprejeti vsakega otroka govori o svoji izkušnji, o tem, kako je njegova mama izbrala življenje in ima možnost danes biti med nami. Na Zavod ŽIV!M se namreč obračajo tako starši, ki trpijo za posledicami splava, kot tisti, ki so (bili) postavljeni pred to vprašanje in so se odločili otroka sprejeti. Tudi, če so v stiskah. Tudi, če nimajo podpore. Tudi, če je otrok bolan. Tudi, če morda ne bo preživel …

Kot uvod v branje zgodb nas s svojim strokovnim mnenjem popelje specialna pedagoginja Ančka Čeligoj, duhovno razsežnost o vrednosti življenja pa razsvetli duhovnik Matevž Mehle.

S svojimi pričevanji sodelujejo tudi Nina Ivanič (dramska igralka), Dani Siter (Družina in Življenje), zakonca Cerkovnik (Prenova v Duhu), Marcos Tavares (nogometaš) in mnogi drugi.

Zgodbe so navdihujoče, so tiste zgodbe, ki so navadno skrite, a se lahko marsikdo prepozna v njih, se opogumi in napolni z veseljem. So zgodbe, ki učijo ljubiti življenje ter dragocena pričevanja, saj bo ob njih vsak lahko spoznal kakšen čudež in dar je vsak od nas.