Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcije 40 dni brez alkohola

13.2.2013 Slovenija Akcija, Karitas, Post

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 13. februarja 2013, ob 10.00 novinarska konferenca, na kateri bodo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo trajala od pepelnične srede, 13. februarja 2013 do velike sobote, 30. marca 2013.

Akcijo, ki bo letos potekala že osmo leto, organizirajo Slovenska karitas, Javna agencija RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavod Med.Over.Net. Pri akciji sodelujeta tudi Zavod Varna pot in Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici).

Glavna namena akcije sta izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola v Sloveniji ter spodbuditi širšo javnost k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola.

Akcijo bodo predstavili Imre Jerebic s Slovenske karitas, Mateja Markl z Javne agencije RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Andreja Verovšek z Zavoda Med.Over.Net.

V smislu letošnjega poudarka Bodimo zgled otrokom in mladostnikom sta se akciji pridružila društvo Žarek upanja in Gasilska zveza Slovenije. Nataša Sorko iz društva Žarek upanja bo spregovorila o stanju na področju uporabe alkohola med osnovnošolci in dijaki ter o pomenu družine kot primernega okolja in zgleda mladim pri oblikovanju odnosa do alkohola. Predstavnik Gasilske zveze Slovenije Vili Tomat pa bo spregovoril o pomenu zgleda, posebej mentorjev, pri vzgoji otrok in mladih.

Zgibanka

Plakat


Kontaktne osebe organizatorjev:

Slovenska karitas, Matic Podržaj, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected].

Javna agencija RS za varnost prometa, Mateja Markl, tel. 01/400–88–70,
e-naslov: [email protected].

Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 01/520–50–50, e-naslov: [email protected].