V kapeli vojašnice v Cerkljah ob Krki nova slika svete družine.

2.2.2015 Cerklje ob Krki Umetnost, Umetnik, Vojaški vikariat
Pred sliko svete družine zbrani umetnik Grum, pripadniki   SV, dekan in domači župnik Pred sliko svete družine zbrani umetnik Grum, pripadniki SV, dekan in domači župnik

Na svečnico je v navadi blagoslavljanje sveč. Hkrati se praznik imenuje tudi Gospodovo darovanje v spomin na dogodek, ko sta Jožef in Marija darovala Jezusa v templju. Z darovanjem nam je lepo uspelo povezati darilo, pravo oltarno sliko »Sv. Družina«, ki je olje na platnu, 180x180 cm. Slika je delo amaterskega slikarja Mitje Gruma iz Ardra pri Velikem Trnu. Gospod Mitja kot amaterski slikar deluje v Likovnem društvu v Krškem in ima za seboj že nekaj skupnih društvenih razstav. Sliko je daroval, kar je v tem času finančne stiske neprecenljivo. Dogovorili smo se, da se donacija slike formalizira preko KVIK – Karitas vikariata in sicer za potrebe kapele v Vojašnici Jerneja Molana.

Pri slovesni sveti maši z blagoslovom sveč in oltarne slike, ki jo je daroval VVU XV.r. Msgr.dr. Jože Plut, vojaški vikar in načelnik Vojaškega vikariata, so somaševali tudi dekan prelat Anton Trpin, cerkljanski župnik gospod Janez Žakelj in vojaška kaplana Milan Pregelj in Aleksander Urek. Zahvalo za dobroto umetniku je izrekel ppk Bojan Brecelj, poveljnik 15. PVL.

Kot je v navadi, je dogodku sledilo še kratko druženje ob kavici. Vsem sodelujočim izrekamo iskreno zahvalo, pripadnikom Vojašnice Jerneja Molana pa obilo doživetega miru ob podarjeni umetnini.

Besedilo pripravil: VVU XII.r. Aleksander Urek, kaplan 15. PVL in ESD