Uvodni pozdrav pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika

15.3.2015 Ljubljana Škofija Ljubljana

Dragi bratje in sestre, prisrčno pozdravljeni v ljubljanski stolnici ob škofovskem posvečenju ravnatelja bogoslovnega semenišča msgr. dr. Franca Šuštarja. Vsi tukaj zbrani, poslušalci Radia Ognjišče in mnogi, ki zaradi različnih razlogov niso mogli priti na to slovesnost, smo iskreni veseli, da bomo mogli v trenutkih svete maše in posvečenja doživeti bližino Dobrega Boga, ki nas vedno znova preseneča s svojimi darovi.
Poseben pozdrav velja kardinalu dr. Francu Rodetu,
apostolskemu nunciju v Sloveniji msgr. Juliuszu Januszu,
ljubljanskemu nadškofu metropolitu msgr. Stanislavu Zoretu OFM,
novomeškemu škofu in predsedniku SŠK msgr. Andreju Glavanu,
vsem drugim nadškofom in škofom iz Slovenije in sosednjih držav ter vsem duhovnikom, diakonom, bogoslovcem, redovnikom in redovnicam.

Prisrčno pozdravljeni domači našega novega škofa Franca:
Mama Marija, brata Marjan in Tone in sestra Ani z družinami ter stric in tete; prepričani smo, da se z nami veseli v nebesih tudi oče Franc, ki ga je Bog lansko leto poklical k sebi.

Današnja slovesnost je poseben praznik za vse iz rojstne župnije novega škofa, župnije Homec, ter župnij Grosuplje in Ljubljana stolnica, kjer je deloval kot župnik, in seveda za Bogoslovno semenišče, kjer je več let opravljal službo ravnatelja. Pozdrav vsem tem ter sošolcem iz kolegija Germanikum v Rimu, glasbeni zasedbi na koru pod vodstvom Gregorja Klančiča ter vsem vam, bratje in sestre.

Škof v svoji službi ostaja blizu duhovnikom in ljudem v poslušanju, razumevanju in vedno večji naravni in duhovni razsežnosti odpuščanja in usmiljenja. Če navdihnjena Božja beseda navdihuje pastirja, je izvir njegove modrosti, bratstva, sočutja ter gradi živo občestvo z duhovniki in Božjim ljudstvom. Da bomo v teh svetih trenutkih v notranjem miru in svobodi mogli doživeti Božjo bližino, ki prinaša radost, upanje in pogum, prosimo Gospoda, naj očisti naša srca grehov in slabosti.

 

                                                                                       msgr. dr. Anton Jamnik
pomožni škof