Tiskovna konferenca pred Krekovim letom

17.11.2016 ob 11:00 Škofja Loka Civilna družba, Škofija Ljubljana

Ob 100. obletnici smrti dr. Janeza Evangelista Kreka pripravljamo več različnih  prireditev v sodelovanju z različnimi inštitucijami, ki bodo obeležile spomin na človeka, ki je svoje življenje v celoti posvetil slovenskemu narodu in je bil zagotovo najbolj pomembna osebnost svojega časa na Slovenskem. Javnosti želimo predstaviti našega rojaka, vsestransko dejavnega človeka, ki je ob prelomu prejšnega stoletja pomembno sooblikoval slovensko družbeno, gospodarsko, politično in kulturno življenje. Sklop prireditev, ki se bodo začeli 27. novembra 2016 smo ob tej priložnosti poimenovali  KREKOVO LETO (1917-2017). Na pobudo Gibanja za otroke in družine bomo Krekovo leto razglasili z uvodno slovesnostjo v nedeljo, 27. novembra 2016 na obletnico rojstva dr. J. Ev. Kreka s polaganjem venca na pokopališču na Žalah v Ljubljani.

Vljudno vas vabimo na tiskovno konferenco, ki bo v četrtek, 17. novembra 2016 ob 11. uri in bo potekala v Miheličevi galeriji  Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.

Predstavili bomo dogodke in program v okviru KREKOVEGA LETA in z njimi velikega moža, očeta Slovencev dr. Janeza Evangelista Kreka.

Govorniki:

  • zaslužni prof. dr. Janez Juhant, član Evropske akademije znanosti in umetnosti, dober poznavalec dr. Janeza Ev. Kreka
  • p. Marijan Kokalj, študentski duhovnik Univerze v Mariboru in selški rojak dr. J. Ev. Kreka
  • France Pfajfar, član Iniciativnega odbora za pripravo Krekovega leta
  • mag. Andreja Megušar, koordinatorka programa za Krekovo leto (1917-2017)

Člani iniciativnega odbora za pripravo Krekovega leta (1917-2017): Jure Thaler, Andreja Megušar (GSM: 031 330 436), France Pfajfar.