Sožalje papeža Frančiška ob smrti britanske kraljice Elizabete II.

8.9.2022 Vatikan Evropa, Papež Frančišek
Foto: Vatican Media Foto: Vatican Media
Ob smrti njenega veličanstva britanske kraljice Elizabete II., je papež Frančišek izrazil sožalje njegovemu veličanstvu kralju Karlu III.
 

Papež Frančišek

Njegovemu veličanstvu kralju
Karlu III.
Buckinghamska palača
London

Globoko užaloščen, ko sem izvedel za smrt njenega veličanstva kraljice Elizabete II., izrekam iskreno sožalje vašemu veličanstvu, članom kraljeve družine, prebivalcem Združenega kraljestva in Commonwealtha.

Voljno se pridružujem vsem, ki objokujejo njeno izgubo, v molitvi za večni počitek pokojne kraljice in v poklonu njenemu življenju, v katerem je vztrajno služila v dobro naroda in Commonwealtha, njenemu zgledu predanosti dolžnostim, njenemu trdnemu pričevanju vere v Jezusa Kristusa in njenemu trdnemu upanju v Njegove obljube.

 Ko izročam njeno plemenito dušo usmiljeni dobroti našega nebeškega Očeta, zagotavljam Vašemu Veličanstvu svoje molitve, da vas bo vsemogočni Bog podpiral s svojo neomajno milostjo, ko zdaj prevzemate svoje visoke odgovornosti kot kralj. Nad vas in na vse, ki cenijo spomin na njeno pokojno mamo, kličem obilico božjih blagoslovov kot obljubo tolažbe in moči v Gospodu.

Iz Vatikana, 8. september 2022

FRANČIŠEK

Vir: Vatican News - slovenska redakcija