Slovensko srečanje za življenje

12.6.2012 Ljubljana Družina, Življenje

V Antonovem domu na Tržaški cesti 85 na Viču v Ljubljani bo v torek, 12. junija 2012, ob 19.00 v organizaciji Zavoda za pravico do življenja, ŽIV!M (pro-life Slovenija) potekalo vseslovensko pro-life srečanje ZA življenje. Zbrali se bodo somišljeniki in podporniki tistih, ki jim je življenje sveto od spočetja do naravne smrti in želijo tudi aktivno sodelovati pri zavzemanju za pravico do življenja slehernega človeka. Na programu bo izobraževanje, predstavitev stanja v Sloveniji in svetu ter predstavitev vizije za prihodnost.

Predstavitev Zavoda za pravico do življenja, ŽIV!M in njegove dejavnosti

Zavod je bil ustanovljen novembra 2011, sestavljajo pa ga ljudje, ki verjamejo, da ima vsak človek pravico do življenja od naravnega spočetja do naravne smrti. Njegovo poslanstvo je pomagati otrokom, ki jim njihovi starši ne dovolijo priti na svet. Želijo postati glas tistih, ki nimajo glasu.

Delujejo na področju ozaveščanja in razkrivanja neresnic glede nerojenega človeškega življenja, umetne prekinitve nosečnosti, post-abortivnega sindroma, umetne oploditve in kontracepcije. Stašem, ki so naredili splav, pomagajo na poti žalovanja, tistim, ki se odločajo za prekinitev nosečnosti, pa želijo pomagati k spoznanju, da splav ni rešitev in da bi se odločili za življenje. Njihova prizadevanja so osredotočena na pospeševanje kulture življenja.


Dodatne informacije o srečanju in dejavnosti dobite na sedežu Zavoda ŽIV!M na Tržaški cesti 90 h v Logatcu, tel. 068/161–575 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].