Slovensko-avstrijsko srečanje na Remšniku

Cerkev sv. Pankracija na Remšniku - Foto: Družina Cerkev sv. Pankracija na Remšniku - Foto: Družina

V nedeljo, 18. julija 2021, ob 11. uri v cerkvi sv. Pankracija na Remšniku (župnija Kapla na Kozjaku) bo potekalo 5. mednarodno srečanje škofov dveh držav in vernikov s slovesnim dvojezičnim bogoslužjem, ki ga bosta vodila mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl in graški škof msgr. dr. Wilhelm Krautwaschl.

Ob tej slovesnosti bo blagoslovitev škofijskega grba nadškofije Maribor in škofijskega grba škofije Graz-Sekau na zunanjih vratih obeh zakristij ter novih »polken« na razglednem stolpu. Sodelujejo: Pihalni orkester iz Oberhaag-a pod umetniškim vodjem mag. Thomas-a Hammerl-a; Cerkveni pevski zbor Remšnik; BachbauerGsingen (družina E. Wechtitsch). 

V počastitev 30. obletnice samostojne Republike Slovenije bo po končani slovesnosti pred cerkvijo prijateljsko druženje s škofoma in verniki iz obeh strani nekdanje meje. 

Dogodek poteka v spomin na 18. julij 1991, ko je na mejnem kamnu pred cerkvijo prvič v zgodovini slovenstva zaplapolala slovenska zastava nove samostojne države Slovenje.

Vabita: župniji Remšnik in Oberhaag.