Slomškova nedelja 2013

22.9.2013 Nova cerkev Anton Martin Slomšek

Slomškov odbor je pripravo in izvedbo sklepnega slavja letošnje Slomškove nedelje zaupal celjski škofiji. Sklepna slovesnost bo pod geslom Vero ohranite in po njej živite v nedeljo, 22. septembra 2013, v župniji Nova Cerkev, kjer je bil Slomšek kaplan od leta 1827 do 1829. Ob 15.00 bo molitvena ura za Cerkev na Slovenskem, ob 16.00 pa somaševanje slovenskih škofov in duhovnikov ob navzočnosti romarjev iz domovine in zamejstva. Somaševanje bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Juliusz Janusz, zbrane pa bo nagovoril celjski škof in apostolski administrator mariborske nadškofije Stanislav Lipovšek.

Nagovor škofa Stanislava Lipovška

Duhovna priprava na praznovanje Slomškove nedelje poteka tri nedelje v septembru (1., 8. in 15. septembra 2013). Nedeljska bogoslužja so v tem času uglašena na leto vere in bl. škofa A. M. Slomška, ki je bil z vodilom Sveta vera bodi vam luč, zlasti pa z zgledom in besedo že v svojem času apostol in nosilec nove evangelizacije. Slomškova apostolska gorečnost vsebuje sporočilo tudi za današnji čas.

Na povezavi je na voljo gradivo za pripravo na Slomškovo nedeljo.

Dodatne informacije dobite pri gospodu Alojzu Vicmanu v župniji Nova Cerkev po tel. št. 040/586–838 oz. po e-pošti na naslovu [email protected].